Kalousek a Topolánek se vyjádřili k řevu a pískání. A padlo: Babiši, ty babičky z venkova tě podpořit nepřijedou

21.08.2018 13:27

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a neúspěšný prezidentský kandidát Mirek Topolánek se na svých twitterových profilech vyjádřili k událostem při dnešní pietní akci před budovou Českého rozhlasu. Dav zde totiž vypískal premiéra Andreje Babiše i předsedu Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (oba ANO).

Kalousek a Topolánek se vyjádřili k řevu a pískání. A padlo: Babiši, ty babičky z venkova tě podpořit nepřijedou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

„Když na oběti okupace vzpomíná byvalý StBák, je to urážka těch obětí. Leč co naplat, premiérem se stal legitimně a premiér před rozhlasem mluvit musel. Když však na závěr projevu poděkoval fanouškům ANO za preference, zneuctil pietní akt vědomě. @AndrejBabis, omluvte se!“ uvedl Kalousek.

„U Rozhlasu moderátor žádá lidi, aby udrželi důstojnost aktu. Neměl by o to ale především žádat přítomné kariérní komunisty, souhlasící s okupací? Tedy, žádat, aby mlčeli?“ nechal se slyšet Topolánek.

„Lze přijít, položit květiny, sklonit hlavu a odejít. Říct: byl jsem komunistou a stydím se za to. Moje dnešní úcta a pokora k těm odvážným je opravdová, a vy pochopíte, proč je němá. Jim patří čest a sláva a mně úkol se postarat o to, aby se již nic takového neopakovalo. Lze to,“ dodal.

A své napsal ve svém komemtáři také šéfredaktor Forum24.cz Pavel Šafr. „Předseda vlády Andrej Babiš měl zase problém. Velký a trapný. Dav lidí ho totiž vypískal během pietního aktu před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě v Praze. Ačkoli mluvil o svobodě a demokracii, která prý podle něj vůbec není ohrožená, jeho slova zanikla v pískotu a volání Hanba! Protestující lidé mu dali najevo, že ohrožením těchto hodnot je on sám,“ sdělil Šafr, jenž si povšiml toho, jak Babiš v závěru poděkoval za zvýšení preferencí pro jeho hnutí ANO. Babiš tak ukázal, že mu jde skutečně o ovládnutí státu. 

„Je to zcela absurdní drzost, když člověk s takovou minulostí, který navíc vládne s podporou proruské komunistické strany, vyrazí řečnit k výročí sovětské okupace. Babiš přitom dobře ví, že má spor s tou částí veřejnosti, která aktivně formuluje hledisko demokratické a prozápadní části národa. Jeho venkovské babičky, které mu posílají dopisy s vyznáním lásky, ho nepůjdou podpořit k Českému rozhlasu. Smůla,“ dodal závěrem Šafr.
 
Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…