Kalouskův zpívající senátor? TOP 09 vyšle do voleb zpěváka Jahelku

20.06.2014 20:14

Politické strany už přicházejí s kandidáty do podzimních senátních voleb. Ty se budou letos konat i na Pelhřimovsku, kde chce svůj osmnáctiletý mandát obhajovat i předseda horní komory Milan Štěch z ČSSD, píše iDnes.cz.

Kalouskův zpívající senátor? TOP 09 vyšle do voleb zpěváka Jahelku
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

V barvách TOP 09 se mu postaví zpívající právník Ivo Jahelka či komunista Radek Nejezchleb, revizor z Českých drah. Štěch přitom ve svém obvodě dokázal zvítězit už třikrát. Naposledy proti němu neuspěl ani úspěšný pivovarník Stanislav Bernard.

Nabídka od Kalouska

Jahelka v létě oslaví šedesáté narozeniny a doposud nikdy nikam nekandidoval. To se změnilo po nabídce od Miroslava Kalouska. „Vycházím z toho, že humor a smích jsou kořením života, že každý se rád zasměje neštěstí druhých a že - jak pravil jeden recidivista - život je nepřetržitá řada průserů nepravidelně po sobě jdoucích,“ píše na svých webových stránkách.

Ivo Jahelka ve svých písních glosuje i aktuální dění

Už má i představu, co by dělal, pokud by zvítězil. „Kdyby se to náhodou podařilo, tak přijdu ze světa, kde se zákony aplikují na normální život lidí. Za pětatřicet let advokacie vím, jak to se zákony v praxi chodí. Umím je číst a vybrat to, co je pro člověka podstatné, a přeložit to do srozumitelné lidské řeči. Uměl bych zákon i napsat, pokud by na to přišlo,“ říká Jahelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…