Kandidátku STAN ve Středočeském kraji povede Vít Rakušan

02.08.2017 21:37

Kandidátku Starostů a nezávislých (STAN) pro podzimní sněmovní volby ve Středočeském kraji povede první místopředseda hnutí, kolínský starosta a náměstek hejtmanky Středočeského kraje Vít Rakušan. Dnes to v Praze schválil rozšířený krajský výbor Starostů. Rakušan byl i v čele původní společné kandidátky s lidovci. Kandidátku musí ještě 14. srpna posvětit celostátní výbor.

Kandidátku STAN ve Středočeském kraji povede Vít Rakušan
Foto: archiv starosty
Popisek: Vít Rakušan

Za lídrem Rakušanem obsadí druhé místo kandidátky poslankyně Věra Kovářová. Trojkou bude místostarosta Říčan Zdeněk Hraba. „Definitivní kandidátky se budou schvalovat až potvrzením předsednictvem v půlce srpna. Stále je možnost změny na jakékoliv pozici,“ řekl dnes ČTK Rakušan. První tři místa by podle něj měla být nejjistější, na dalších ještě mohou nastat změny.

Původně měli Starostové kandidovat ve volební koalici s lidovci, od ní ale KDU-ČSL ustoupila kvůli obavám, že se nepodaří překročit desetiprocentní hranici nutnou pro vstup koalice do Sněmovny. Starostové následně odmítli návrh KDU-ČSL, aby i tak zůstali na lidoveckých kandidátkách. Do voleb půjde hnutí STAN samostatně.

Rakušan se nechal koncem července slyšet, že kdyby celostátní výbor STANu schválil přesun kandidátů STAN na kandidátky KDU-ČSL, tak by rozhodně nebyl lídrem takové kandidátky. Upřesnil, že na takové kandidátce by nebyl vůbec.

Počátkem srpna rozjelo hnutí regulérní kampaň včetně hotových vizuálů. Z původních materiálů bude moci využít například fotografie kandidátů, ale ne to, co bylo vytištěno. „Za kampaň jsme zatím utratili asi deset procent z rozpočtu, takže to zase takové drama není,“ míní předseda středočeského STAN Věslav Michalik. Celostátně podle něj hnutí plánuje utratit 26 milionů korun a na střední Čechy jako na velký kraj připadnou dva až tři miliony.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…