Kasárna v Praze - Karlíně získala manželka miliardáře Tykače. Ten je podezřelý z tunelování

01.02.2014 18:40

Památkově chráněná kasárna na pražském Karlíně získala od Ministerstva obrany firma Griva Art, kterou vlastní manželka českého miliardáře Pavla Tykače Ivana. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že konečné využití kasáren bude záležet na dohodě majitele s městem a s památkáři. Z kasáren mohou vzniknout jak byty, tak kanceláře a obchody.

Kasárna v Praze - Karlíně získala manželka miliardáře Tykače. Ten je podezřelý z tunelování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalá kasárna v ulici Riegrova

Kasárna vysoutěžila společnost Griva Art za 600 milionů korun. „Investorem společnosti Griva Art je paní Ivana Tykačová," řekl pro iDnes.cz Tykačův mluvčí Jan Chudomel. Sám Pavel Tykač prý investorem není.

Pavel Tykač  je podle magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem. Jeho majetek se prý odhaduje na 33 miliard korun. V Česku ale údajně nemá téměř žádný majetek. V loňském roce totiž vrchní soud obnovil jeho stíhání pro podezření z vytunelování více než 1,2 miliardy korun z CS fondů z roku 1997.

IDnes.cz rovněž popisuje spor dvou firem, jejichž jednatelkami byla Ivana Nováková, později Grillová a nyní Tykačová, s městskou částí Praha 1 o čtvrt miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…