Kdo nám také bude vládnout: Lidovec Bělobrádek má být ministr bez portfeje pro vědu

06.01.2014 11:27

Kdo nám také bude vládnout: Lidovec Pavel Bělobrádek má být ministr bez portfeje pro vědu, výzkum a inovace.

Kdo nám také bude vládnout: Lidovec  Bělobrádek má být ministr bez portfeje pro vědu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek patří v zamýšlené vládě k těm mladším. Narodil se v roce 1976 v Náchodě. Posléze absolvoval Fakultu veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně, v roce 2008 získal tamtéž titul Ph.D. v oboru ochrana zvířat. Studoval mj. ekonomii a politologii na CEVRO - Liberálně konzervativní akademii, absolvoval i postgraduální program bezpečnostního a krizového managementu (titul MPA).

Předsedou KDU-ČSL je od 20. listopadu 2010 a členem Poslanecké sněmovny se stal v říjnu loňského roku. Byl zvolen místopředsedou Poslanecké sněmovny a je zároveň člen zastupitelstva Královéhradeckého kraje a člen zastupitelstva města Náchoda.

Před vstupem do politiky se živil jako veterinární inspektor Krajské veterinární správy pro Královéhradecký kraj, a to do roku 2009. Byl také krajským tajemníkem KDU-ČSL Pardubického kraje (2009-2010).

Šéf lidovců má řadu koníčků

Do lidové strany vstoupil v roce 2004. V minulosti vedl okresní výbor strany v Náchodě, nyní stojí v čele náchodské městské organizace lidovců; v letech 2008 a 2009 byl místopředsedou Mladých křesťanských demokratů. Oženil se a má jednoho syna.

Pavel Bělobrádek je člověk se širokými zájmy. Mezi jeho koníčky patří zahrada, příroda, literatura, hudba, historie, výtvarné umění, sport. Píše básně a texty, z nichž část zhudebnil. V životě se však také vyrovnává s nemocí. Trpí roztroušenou sklerózou.

V den svého zvolení do čela KDU-ČSL na sebe upozornil výrokem: "Za ty roky mi prošla rukama spousta dobytka a sviní a věřte mi, že si s nimi poradím, i když se s nimi potkám ve vrcholné politice."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…