Ke kauze tatrovek promluvil elitní policista. Je to jen vykonstruované

07.01.2012 14:12

Kauza kolem společností Tatra a Praga, která se týká hlavně exministra obrany Martina Bartáka, je vykonstruovaná. Tentokrát to však netvrdí obviněný, ale bývalý detektiv z protikorupční policie, který je s vyšetřováním dobře seznámen.

Ke kauze tatrovek promluvil elitní policista. Je to jen vykonstruované
Foto: acr.army.cz
Popisek: Vojenský vůz Tatra

„To šetření celou dobu spělo k odložení, se sdělením obvinění nikdo nepočítal. Důkazy nejen že podezření nepotvrzovaly, ale spíše ho vyvracely,“ řekl Právu bývalý detektiv z protikorupčního útvaru.

Právě ten na počátku prosince obvinil bývalého ministra obrany Martina Bartáka z korupce, a to na příkaz dozorujícího státního zástupce Dušana Táborského. Podle tvrzení tohoto nejmenovaného detektiva, který nedávno odešel do civilu, ale k tomu neměli žádný podstatný důkaz. Obvinili ho vlastně jen proto, že jim to Táborský nařídil.

„Je z toho cítit účelovost a záměr odstíhat podezřelé za každou cenu. Vadí mi, když je takto znásilňováno právo,“ vysvětloval, proč se deníku sám přihlásil.

Policie se případem zabývá více než rok, a to od doby, kdy se přihlásili s obviněním Bartáka dva představitelé Tatry, William Cabaniss a Duncan Sellars. Barták si během jejich schůzky v roce 2008 údajně řekl o úplatek, za který by urovnal spory mezi Tatrou a Pragou.

„Většina výslechů klíčových svědků byla hotova do loňského března a vyplývalo z nich, že k ničemu takovému nedošlo,“ tvrdí bývalý detektiv. „Ostatně připravené bylo usnesení o odložení celé věci, ale na poslední chvíli přišel pokyn od státního zástupce, aby bylo zahájeno stíhání,“ dodal. Tomáš Martinec, který je v čele protikorupčního útvaru, se k těmto výrokům zatím nechce vyjádřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…