Kolem docenta Robejška a doktora Cílka se prý rodí nová politická strana. Přečtěte si o ní více

14.07.2015 16:46

Týdeník Euro přišel s informací, že think-tank Institut 2080 v tichosti směřuje k tomu, aby se stal jádrem nové politické strany.

Kolem docenta Robejška a doktora Cílka se prý rodí nová politická strana. Přečtěte si o ní více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Cílek

Institut, který sám sebe charakterizuje jako „mozkový trust“ a jehož členy jsou například ekonom Pavel Kohout, vedoucí partnerka Ernst & Young Magdalena Souček, exmanažer GE Money Bank a ředitel ruské Alfa Banky Petr Šmída, politolog a ekonom Petr Robejšek, geolog Václav Cílek, exministryně informatiky Dana Bérová či diplomat a možný kandidát na prezidenta Petr Kolář, prý zatím oficiálně vznik politické strany popírá, ale jak uvádí týdeník, tak už institut údajně hledá možnost financování nové partaje.

Podle týdeníku se tak zatím stará o administrativní řízení institutu právnička Dagmar Morozová a její manžel, bývalý náměstek ministra vnitra, s institutem spolupracuje jako analytik.

Počet angažovaných či sympatizujících osobností se podle informací Eura údajně přiblížil k padesátce a jeho členové stále hledají schopné lidi, kteří mají „společenskou odpovědnost“.

Podle politologa Petra Robejška je Institut 2080 v českých podmínkách jedinečný, tím, že má striktně prakticko-politické zaměření. „V našich expertních skupinách najdete podnikatele stejně jako profesory,“ uvedl prý politolog týdeníku Euro.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

20:00 Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

Do konce května probíhá veřejné projednávání nových školních osnov, které od loňského podzimu reform…