Komunista Dolejš: Ransdorf udělal pro Česko hodně, ale ta jeho kauza...

07.12.2015 18:18

Miloslav Ransdorf je výraznou politickou osobností a pro Česko toho prý v Bruselu dokázal hodně. Myslí si to místopředseda komunistů Jiří Dolejš, jenž lituje, že se jeho stranický kolega ke své švýcarské kauze příliš nevyjadřuje, čímž vytváří prostor ke spekulacím. To, co Ransdorf řekl dodnes, prý rozhodně nestačí.

Komunista Dolejš: Ransdorf udělal pro Česko hodně, ale ta jeho kauza...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místropředseda KSČM Jiří Dolejš

„Zpočátku se mi tomu nechtělo příliš věřit, protože to všechno vypadá tak absurdně, že bych to nespojoval s panem Ransdorfem,“ poznamenal Dolejš hned v úvodu. Doufá proto, že se jeho stranický kolega dostaví v úterý do sídla strany a všechno vysvětlí.

„Pokud y se potvrdilo, že se aktivně čehokoli účastnil, např. podvodu jak o něm mluví švýcarská prokuratura, tak to by byl problém a musela by se k tomu nějak postavit i KSČM. Ale on jakýkoli podíl na tom všem odmítá,“ podotkl k tomu host. Posteskl si nad tím, že Ransdorf doposud o problému nijak zvlášť nekomunikoval a to poskytuje prostor ke spekulacím.

Dolejš uznává, že má Ransdorf své příznivce a odpůrce, jako každá výrazná politická osobnost. Dostává hlasy od voličů a toho je třeba si vážit. Na druhé straně by se od něj měla strana distancovat, pokud by se ukázalo, že něco provedl.

Za více než deset let prý Ransdorf odvedl kus práce a bylo by dobře, kdyby v ní mohl pokračovat. Dolejš proto doufá, že se vše vysvětlí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…