Komunisté si vybrali místo pro sjezd. Tam, kde Zeman oslavoval své velké vítězství

20.06.2015 14:27

VÍME PRVNÍ Vládní sociální demokracie či hnutí ANO Andreje Babiše absolvovaly letos volební sjezd, na němž rozhodly o svém vedení a zároveň se vymezily nejen proti opozici, ale i proti sobě navzájem. Tyto sjezdy lákaly pozornost médií. A nejinak tomu zřejmě bude i u sjezdu KSČM. Zdroj uvnitř strany serveru ParlamentníListy.cz prozradil, kde a kdy se sjezd odehraje.

Komunisté si vybrali místo pro sjezd. Tam, kde Zeman oslavoval své velké vítězství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslava 1. máje v podání KSČM na pražském Výstavišti u Křižíkovy fontány

„Jednání ústředního výboru KSČM rozhodlo, že květnový sjezd strany bude v Top Hotelu Praha,“ prozradil zdroj uvnitř strany, díky němuž server ParlamentníListy.cz ví jako první, kde proběhne stranické jednání komunistů v květnu 2016.Připomeňme, že jde o stranu s nejsilnější členskou základnou na politické scéně.

Zatím poslední sjezd strany, kde se schvaloval program, proběhl v Liberci v květnu 2012. V roce 2016 se bude rozhodovat také o tom, kdo komunisty povede dál. Vojtěch Filip stranu vede od roku 2005. V roce 2012 Filip na sjezdu konstatoval, že cílem komunistů i nadále zůstává vybudování socialistického státu. V roce 2016 bude KSČM hodnotit, jak se jí k tomuto cíli dařilo za uplynulé čtyři roky přibližovat.

Top Hotel na pražském Chodově byl již dříve často oblíbeným cílem českých politiků. Miloš Zeman ve zdejším kongresovém sále oslavoval své zvolení prezidentem, už sám název sem několikrát přivábil i TOP 09. Zajímavostí je také to, že hotel se nachází v blízkosti sídla Agrofertu vlastněného předsedou ANO Andrejem Babišem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…