Konvička: Chytat podezřelé osoby, které nevypadají evropsky. Tak to prostě je

22.09.2016 15:04

Vysokoškolský pedagog a předseda Iniciativy Martina Konvičky, Martin Konvička, se vydal do francouzského města Nice, kde v exkluzivním rozhovoru pro ApacNews.cz promluvil o teroru, nebezpečí islamismu a nutné obraně i o své kandidatuře do Senátu.

Konvička: Chytat podezřelé osoby, které nevypadají evropsky. Tak to prostě je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Akce "s humorem do Mekky" - proti terorismu a za demokracii před velvyslanectvím Saúdské Arábie

Terorismu bychom se měli bránit. „To znamená, že by ti potencionální útočníci měli pocítit rizika svého konání,“ poznamenal Konvička a burkiny označil za neuctivé. „To prostě ukazuje, že jedni mohamedáni nás budou zabíjet a druzí se tady budou producírovat ve svých oděvech,“ řekl a připodobnil burkiny k uniformám SS.

Západ podle Konvičky udělal zásadní chybu, když zapomněl na to, co je islám. „Západ to vytěsnil pod záminkou lidských práv, západ to vytěsnil v rámci svobody vyznání,“ vyjádřil aktivista svůj názor, ze kterého vyplývá, že dnes o věcech nepřemýšlíme a neumíme se jim „intelektuálně postavit“.

„Tím příkladem toho nepřemýšlení byla reakce Spojených států na dvojčata a pak další a další reakce,“ shrnul Konvička chyby Západu.

„Schengen v tuto chvíli už je jen jakýmsi pozlátkem, jakousi výmluvou ze strany našich politiků, proč nelze hlídat hranice, a dokonce i jakousi výmluvou ze strany bruselských eurokratů, proč tu EU vlastně držet,“ posteskl si Konvička a dodal, že pro jeho úspěch je nutné, aby se hlídaly hranice a „aby v Evropě žili jen Evropané“.

Celý rozhovor zde

Otevřít hranice podle něj byla nezodpovědnost už kdysi dávno. Schengen přirovnal ke zkrachovalému vztahu dvou lidí, kteří spolu nechtějí žít, ale přesto se vezmou. „V podstatě šílenství.“

Poté upozornil na to, že policie v Evropě stereotypizuje, což je ale dobře, protože to přece všichni víme. „Je jasné, že oni se snaží chytat podezřele vypadající osoby neevropského typu. Teď mě za to klidně kritizujte, ale tak to prostě je; a pokud se nenaučíme nazývat věci pravými jmény, tak se budeme točit v kruhu.“

„Program apačů, Alternativy pro Česko, je jasný. Bavorizace ekonomiky, což znamená odbourání byrokratických překážek, podpora malého podnikání, podpora domácího zemědělství a tyhlety věci, to je strašně důležité. Švýcarizace státní správy, to znamená debyrokratizace, úředníci pracující pro lidi, a nikoli lidi pro úředníky,“ popsal program, se kterým kandiduje do Senátu. Doporučil by i „izraelizaci bezpečnosti“ a vyzbrojil by obyvatele Česka, aby se dokázali bránit i sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…