Koupí Andrej Babiš TV Nova? Čtěte

13.05.2014 12:48

Christoph Mainusch a Michael Del Nin loni stanuli ve vedení mediální skupiny CME. Její hospodaření se v posledních letech ocitlo v červených číslech a objevily se spekulace, že se noví šéfové chystají CME, jejíž součástí je i TV Nova, prodat. Ti prodej jedné z nejsledovanějších tuzemských televizních stanic odmítají. Uvedli to v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Koupí Andrej Babiš TV Nova? Čtěte
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

Již dříve v médiích proběhla zpráva o tom, že zájem o koupi mediální skupiny CME projevila investiční skupina PPF Petra Kellnera, Mafra Andreje Babiše či  skupina J&T, v níž figuruje Daniel Křetínský.

Oba noví generální ředitelé prodej CME razantně odmítli. „Na mediálním trhu je vždy spousta spekulací, asi víc než v jakémkoli jiném byznysu. Spekulace, kterou uvádíte, je naprosto nepravdivá. Můžu říci, že nevedeme žádné vyjednávání o prodeji společnosti,“ odmítl Del Nin spekulace o možném prodeji CME skupině PPF.

„TV Nova je srdcem firmy, byla dlouhodobě její nejziskovější částí a my doufáme, že opět bude. Neumím si CME bez TV Nova představit,“ uvedl dále Michael Del Nin.

CME působí v šesti evropských zemích: Bulharsku, České republice, Chorvatsku, Rumunsku, Slovensku a Slovinsku. V rámci finanční stabilizace firmy hodlají Del Nin s Mainuschem některé části skupiny CME prodat. V České republice by se prodej měl týkat pouze Bontonfilmu, uvedli šéfové CME v rozhovoru. „Většina aktiv, kterých se budeme zbavovat, je v Rumunsku,“ upřesnil strategii mediální skupiny Michael Del Nin.

TV Nova byli v posledních pár měsících donuceni opustit někteří zaměstnanci. Bylo to v rámci ohlášené restrukturalizace televizního kanálu. Zaměstnanci však z televize odcházejí i v současné době, i přesto, že by restrukturalizace měla být u konce. Christoph Mainusch vysvětloval příčiny dění v tuzemské televizi. „My jsme především decentralizovali CME. To znamená, že manažeři v jednotlivých zemích jsou zodpovědní za fungování svých částí CME. To vyžadovalo určité personální změny, a proto jsme najali nový management. Hlavní část restrukturalizace je ale za námi,“ uvedl.

Oba noví šéfové jsou v mediálním oboru ostřílenými hráči. Oba před nástupem do CME prošli několika mediálními skupinami. Christopher Mainusch dostal v CME na starosti provozní řízení společnosti. Michael Del Nin by se měl zaměřovat na řízení firemních financí, HR a právní problematiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…