Kováci jednali a rozhodli, koho podpoří ve volbách. Je to...

09.10.2013 19:28

Vedení odborového svazu KOVO, který je největším odborovým svazem v zemi, doporučilo svým členům a sympatizantům u voleb vybrat některou z levicových stran. Při středečním jednání vedení svazu v Hradci Králové to ČTK řekl předseda Josef Středula.

Kováci jednali a rozhodli, koho podpoří ve volbách. Je to...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf odborů KOVO Josef Středula

Doporučení k volbě konkrétní strany svaz podle něj nikdy nedal a nebude jej dávat ani před nadcházejícími předčasnými volbami do Poslanecké sněmovny. „Myslíme si, že větší šanci na řešení problémů České republiky má levice než pravicové politické strany," řekl Středula. Za hlavní problémy Česka označil nezaměstnanost, špatný výkon ekonomiky, nečerpání peněz z EU a rostoucí chudobu.

Pravice problémy řešit nedokáže

"Ti, co vládli dosud, tím nemám na mysli vládu v demisi, dokázali, že to (řešit) nedokážou," řekl Středula na adresu posledních vlád pravicových stran. Svaz KOVO současně své členy a sympatizanty vyzval k účasti ve volbách. "Mnoho lidí často po volbách všechny a všechno kritizuje. Největší právo kritizovat má ten, kdo se politického života zúčastní. A jednou z forem je účast ve volbách," řekl Středula.

Pro otevřenou podporu některé strany ve volbách se zatím vyslovily zdravotnické odbory. Rozhodly se podpořit hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Po volbách s uskupením případně chtějí spolupracovat na úpravách pravidel a financování v sociálních službách. V Libereckém kraji vede Úsvit do voleb členka výkonné rady svazu Jana Hnyková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…