Krejčířova vila zatím do dražby nepůjde. Čekají se dlouhé obstrukce

20.04.2014 17:10

Exekutoři prozatím nemohou vyhlásit dražbu vily uprchlého kontroverzního podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy, kterou nedávno soud odmítl vyloučit z exekučního řízení. Na vině jsou zdlouhavé procesy, které vyhlášení dražby předcházejí.

Krejčířova vila zatím do dražby nepůjde. Čekají se dlouhé obstrukce
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

„Zatím se nerozhodlo například o námitce na podjatost znalce, který by měl nemovitost ocenit. Bez toho nejde udělat znalecký posudek, který určuje obvyklou cenu nemovitosti," vysvětlila mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová.

Dodala, že vyhlášení nedobrovolného exekučního prodeje nemovitosti dlužníka je podle Báčové relativně dlouhý proces, při kterém musejí exekutoři vydat několik rozhodnutí. Dlužník se pak proti nim může odvolávat. „Tyto obstrukce mohou řízení neúměrně prodlužovat. Soudní exekutor však nemůže dražit nemovitost bez toho, aby soud rozhodl o všech podáních dlužníka," podotkla Báčová.

O honosné sídlo by nemusel být ani zájem

Exekuci proti Krejčířovi nařídil soud v roce 2011 na návrh společnosti Frymis kvůli dluhu bezmála 50 milionů korun. V rezidenci je mimo jiné tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště nebo obří akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka.

Podle viceprezidenta komory Michala Rudého by však mohly nastat problémy i při samotné dražbě. Obává se totiž, že by o honosné sídlo nemusel být mezi kupci zájem. „V médiích se hovoří, že má cenu v řádech stamilionů korun, a ze zkušenosti vím, že kupci na takové nemovitosti se hledají poměrně těžko. Takže je otázka, jestli se to vůbec podaří zpeněžit," konstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…