Krnáčová chce znovu přehodnotit právníky ke kauze Škodova paláce

21.05.2015 12:20

Praha přehodnotí výběr právní kanceláře, která bude město zastupovat v kauze Škodova paláce. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) informaci serveru lidovky.cz dnes potvrdila ČTK prostřednictvím mluvčího Vladimíra Řepky. Víc situaci nekomentovala.

Krnáčová chce znovu přehodnotit právníky ke kauze Škodova paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

"Výběr této kanceláře s ohledem na cenu, kterou nabídli, a její reputaci, ještě přehodnotíme," řekla serveru. Vybraná kancelář Toman, Devátý & partneři je údajně napojena na ODS, a to má vadit hnutí ANO, uvedly lidovky.cz. Nabízená cena činila 900 korun na hodinu. 
   
Radní právníky napodruhé vybírali v úterý a schválili podpis smlouvy s kanceláří Toman, Devátý & partneři. První tendr rada zrušila kvůli nejasnému vyjednávání primátorky Krnáčové s majitelem paláce, firmou Copa Retail. Ve sporu o výši nájemného nemá město právní zastoupení už několik měsíců. 
   
Město se u soudu dožaduje snížení nájemného. Za budovu v centru města platí ročně 200 milionů korun a celkem již vyplatilo asi 1,5 miliardy. Soud už dvakrát žalobu města zamítl. Nájemní smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy korun. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…