Krnáčová na Haška nestačila. Jihomoravský hejtman je nejpopulárnější

10.12.2014 13:06

Listopadovému měření oblíbenosti hejtmanů dominuje zástupce Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD). Druhé místo připadá čerstvě zvolené pražské primátorce Adrianě Krnáčové (nestr.za hnutí ANO 2011). Velmi těsně ji následuje jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD), který obsadil bronzovou příčku popularity. Výzkum provedl Phoenix research on-line ve dnech 1. listopadu až 30. listopadu na počtu 15.211 respondentů.

Krnáčová na Haška nestačila. Jihomoravský hejtman je nejpopulárnější
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Rada Vinařského fondu jednala

Za první trojicí se umístil pardubický hejtman Martin Netolický z řad ČSSD, následovaný hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem (nestr.za ČSSD). Na šestém místě skupinu uzavírá hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). Agentura Phoenix research on-line se kromě popularity zajímala také o druhý pohled na hejtmany, kterým je míra výhrad vůči jednotlivým zástupcům v čele krajů. V tomto aspektu obsadil přední příčku hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN), což je možno přičítat právě probíhající “kauze Kostel” a zároveň rekonstrukci liberecké “krajské vlády”.

  • celý výzkum ZDE

Druhým nejméně populárním hejtmanem se stal Josef Novotný, zástupce sociální demokracie v čele Karlovarského kraje. A to i přesto, že tento západočeský kraj vede už druhé období. Poškození jeho veřejného obrazu způsobily nekončící spory o ponechání funkcí hejtmana a poslance, které vygradovaly jeho plánovaným odchodem z pozice karlovarského hejtmana. Třetí místo výzkum veřejného mínění přisoudil Stanislavu Mišákovi, hejtmanovi Zlínského kraje. To může být spojeno s veřejnou kritikou počáteční pasivity vedení Zlínského kraje při řešení výbuchů ve vojenském skladě ve Vrběticích.

Nejmíň populárním ze všech hejtmanů se stal královéhradecký Lubomír Franc., Jak nám řekl jeden ze zaměstnanců jeho úřadu, Franc neumí jednat, ani mediálně vystupovat, a proto není vidět. Francova mluvčí v úterý pro televizi Nova pouze konstatovala, že hejtmanovi nejde o popularitu, ale o výsledky kraje. Jaké převratné kroky Franc učinil, už zapomněla uvést.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…