LIDEM? Jako kdyby Kalousek říkal, že je lidovec, píše Reflex

04.05.2012 15:15

Komentátor Reflexu Petr Holec se velmi ostře pustil do strany Karolíny Peake a jejího názvu LIDEM. Peake její záměry rozhodně nevěří a navíc jsou podle něj značně nejasné, jelikož lidé mají zájmy velmi různorodé.

LIDEM? Jako kdyby Kalousek říkal, že je lidovec, píše Reflex
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Holec navrhuje, že by se strana měla raději jmenovat KPKP – Karolína Peake Karolíně Peake. „Náhodně vybraný název určitě nevyjadřuje zařazení v rámci politického spektra - případně politický program, jak se nemoderně říkávalo dřív. Ten chce hlubší politické přesvědčení, což je něco trochu jiného. Skoro jako by nám dnes Miroslav Kalousek zkoušel namluvit, že je lidovec,“ komentuje Holec.

VV začínaly jako pravicové, skončily jako korupční

Název LIDEM je podle Holce stejně směšný jako komunistický nesmysl „S lidmi pro lidi“. Přitom zájmy lidí jsou různé. „Například já, který nebyl dvacet let u doktora, nevyčerpal ani den nemocenské a v životě nedostal ani korunu jakékoli státní podpory, přesto ale platím daně včetně vysokých sociálních a zdravotních odvodů, mám určitě jiné zájmy než ten, kdo daně neplatí, zato ale hojně čerpá sociální dávky - tedy daně jiných,“ říká komentátor.

Holec navíc neví, kde se v Peake vzala orientace na pravý střed. „VV, kde bývala jedním z guru, začínaly jako pravicové, pak se staly protikorupční, ještě pak levicové a nakonec korupční, to když jejich šéfa Bártu odsoudil za korupci soud,“ uvedl Holec. Možná by ale mohl dát Peake hlas ve volbách a nechat si poradit přes Facebook jako ona se svým názvem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…