Levicový novinář: Andrej Babiš se vybarvil

17.06.2014 12:47

Ministr financí Andrej Babiš se prý vybarvil. V Literárních novinách to píše známý novinář Martin Hekrdla. Podle něj si Češi ani neuvědomují, že na jednu stranu provolávají slávu Babišovi, ale na stranu druhou odsuzují „privatizační“ 90. léta, kde Babiš přišel ke svým penězům a moci.

Levicový novinář: Andrej Babiš se vybarvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Poprvé v českých polistopadových dějinách stojí na klíčovém místě vlády člověk, jenž se prolobboval (‚nejsme politici, makáme‘) ke kapitálu v privatizační éře 90. let. V éře, která je dnes ‚prostým lidem‘ odsuzována stejně hlasitě, jako je Babiš tímtéž lidem vychvalován, ba vynášen do nebes. Pochop, kdo můžeš!“ napsal Martin Hekrdla pro Literárky.cz.

Popisuje, jak zástupům budou hořet tváře, až „Babišova Kobra“, neboli zvláštní úderný tým, zatočí s bohatou holotou a daňovými úniky. „Jakmile lid v čele s Babišem takto zvítězí na všech frontách, zají to hot dogy ze sítě Parky´s, které rozjíždějí Babišovy Kostelecké uzeniny (neplést s Babišovou Kobrou!),“ vtipkuje novinář.

„K těm hot dogům můžeme v tisku číst chytré komentáře, že ‚oblíbenost rychlého občerstvení koresponduje s rychlejším tempem našich životů‘. I tak se dá popsat holá skutečnost, že se ve všední dny mnozí z nás v klidu a zdravě nenají,“ pokračuje.

„Spěcháme, vědouce dobře proč. Páni principálové, kteří ve státě řízeném jako firma řídí zatím jen své firmy obyčejné, nás jednoduše honí jako nadmuté kozy. Aby tak mohli činit co nejúčinněji, musí být především odbory co nejmenší, nejslabší a nejopovrhovanější,“ dodává Hekrdla.

Celý text si můžete PŘEČÍST ZDE.

„Babiš se vybarvil. Vybarvuje se nejpozději od počátku června úvahami, že by druhý pilíř penzijního systému neměl být zcela zrušen, ale ‚zakonzervován‘. Že třetí - sociální - sazba DPH bude atakovat státní rozpočet, což přece není rozumné. Jistěže Miroslav Kalousek s ním vřele souhlasí. ‚Nejste politici, makejte!‘ vzkazuje Babiš lidu, jenž mu neustále jásá v ústrety. Ten lid se totiž zatím ještě nevybarvil. A snad zase ani neví, jak se jmenuje a čí jest,“ uzavírá novinář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…