Lháři z KGB! Nejčtenější holandský deník tvrdě zaútočil na Putina

20.07.2014 16:12

De Telegraaf, největší deník v Nizozemí, v článku „Nyní je čas na akci" ostře zaútočil na Rusko a prezidenta Vladimira Putina. Velmi tklivý článek navíc doprovodil desítkami fotografií, a to jak z místa tragédie, tak z jednotlivých měst tamních provincií.

Lháři z KGB! Nejčtenější holandský deník tvrdě zaútočil na Putina
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Boeing 777, který letěl z Amsterodamu do malajsijské metropole Kuala Lumpuru, na své palubě pohřbil nejvíc obětí právě z Holandska. Tamní De Telegraaf, největší médium v zemi, se pustil nejen do Ruska, ale především do prezidenta Putina. Novinářům vadí především ta skutečnost, že se Putin doposud neomluvil.

„Měl příležitost hned po pádu omluvit se, mohl mluvit," tvrdí De Telegraaf a pokračuje v tom smyslu, že namísto pokory Putin pouze propagandisticky vyčítal a mlžil. „Lhát a podvádět se učil u KGB," přibližuje deník Putinovu minulost.

Článek se během pár hodin stal nejen nejčtenějším, ale tisíce lidí jej sdílí také na sociální síti Facebook. Holandský tisk navrhuje, aby na místo tragédie, která stála téměř 300 lidských životů, dorazili i vojáci NATO. Chce také, aby speciální jednotky našly viníky a předvedly je do Nizozemí k soudu. „Nyní je čas na akci," zakončuje médium svůj ostrý postoj.

Podobně naléhavý tón není v Evropě ojedinělý. Pokud se ukáže, že za zřícením malajsijského letadla stáli proruští separatisté na východě Ukrajiny, ponese vinu za tragickou havárii s 298 oběťmi i Moskva. V dnešním vydání listu Sunday Times to napsal britský premiér David Cameron.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…