Lidé oznámkovali politiky. Podívejte se, co dostali prezident, premiér a jiní

03.07.2015 18:25

Před několika dny děti obdržely vysvědčení a teď si užívají prázdniny. Občané ale pro CCVM oznámkovali i české politické strany, vládu a prezidenta. Nejlepší známku ze všech dostalo hnutí ANO s průměrem 2,82, těsně za ním je ČSSD se známkou 2,84 a na opačném konci najdeme hnutí Úsvit se známkou 4,05. Prezident Miloš Zeman se drží v průměru.

Lidé oznámkovali politiky. Podívejte se, co dostali prezident, premiér a jiní
Foto: Ilustrační foto
Popisek: Školní vysvědčení s nedostatečou

Hnutí ANO, ČSSD i sám premiér Sobotka mohou být v podstatě spokojeni. Uskupení majitele Agrofertu a ministra financí Andreje Babiše si z pohledu voličů vede zdaleka nejlíp, takže dostalo známku 2,82, a ČSSD končí hned za ním (2,84), lidovci obdrželi v průměru známku 3,26. V opozici jsou nejlépe hodnoceni komunisté se známkou 3,54, následuje TOP 09 (3,76), žebříček pokračuje občanskými demokraty (3,92) a vše uzavírá Úsvit (4,05). Stojí za pozornost, že ve stejném šetření v roce 1996 dostala ODS známku 2,95 a ČSSD dokonce 2,76 – pod vedením současného prezidenta Miloše Zemana.

Pokud jde o prezidenta, ještě v roce 1996 dostal Václav Havel známku 1,90, ale o tři roky později spadl na 3,25. Zeman od voličů dostal známku 3,12 a je to teprve podruhé v historii, co prezident dostal za 3.

Celý průzkum naleznete zde

Naproti tomu premiér může být spokojen. Se známkou 2,88 dosáhl od roku 1996 druhého nejlepšího hodnocení. Expremiér Václav Klaus v roce 1996 obdržel známku 2,79. V roce 1998 Miloš Zeman jako premiér obdržel také hodnocení 2,88, ale v jiných letech hodnocení premiérů vždy začínalo trojkou.

K dokreslení celého hodnocení se sluší dodat, že Úsvit se čtyřkou nezůstal historicky osamocen. Totožnou známku v roce 1999 obdržela tehdejší předsedkyně Senátu Libuše Benešová za ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…