Lobbista Janoušek přišel o další peníze. Policie pokračuje v rozplétání kauzy Nagyová

28.09.2014 17:15

Deník Insider přináší informace o tom, jaké výsledky přinesla policejní prohlídka v chorvatské vile Romana Janouška. Tamní strážci zákona zabavili asi 2 miliony korun v různých měnách a důkazy, které nyní putují do Česka.

Lobbista Janoušek přišel o další peníze. Policie pokračuje v rozplétání kauzy Nagyová
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Policie z Janouškovy vily odnesla asi milion v české měně a druhý milion v eurech a chorvatských kunách. Informace o zabavených penězích nepotvrdil jen zdroj blízký vyšetřování, ale dokonce i samotný advokát Romana Janouška Vít Široký. „Určitě to dohromady nebylo více než dva miliony," uvedl advokát.

Čeští vyšetřovatelé ani chorvatští policisté se ke kauze nechtějí vyjadřovat s odkazem na skutečnost, že vyšetřování stále probíhá. Zaznělo pouze, že mimo vily byla prohledána i jachta.

Dříve slavný Roman Janoušek neprožívá právě nejšťastnější dny svého života. Soud ho nedávno poslal na čtyři a půl roku do vězení za to, že svým vozem srazil ženu a snažil se od nehody ujet. Prohledání chorvatské vily ale zřejmě souvisí s kauzou Nagyová, v níž je lobbista zmiňován, ale ani více než rok po jejím vypuknutí nebyl z ničeho obviněn. Otázkou je, zda se to po vyhodnocení „chorvatských materiálů“ změní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…