Lži České televize o dění v Polsku. Právník jich našel hned několik

29.07.2017 12:54

Advokát Zdeněk Koudelka se na svém webu rozčílil nad vysíláním České televize ohledně situace v Polsku. Podle jeho slov veřejnoprávní televize lže.

Lži České televize o dění v Polsku. Právník jich našel hned několik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Koudelka

„V České televizi i na její internetové stránce byla uvedena informace ‚Vláda premiérky Beaty Szydlové se pokusila prosadit téměř úplný zákaz potratů, což se jí nepodařilo‘,“ uvádí Koudelka na svém webu s tím, že polská vláda však takový návrh zákona nepodala. 

„Jednalo se o občanskou zákonodárnou iniciativu, kterou podepsalo skoro půl milionů polských občanů a polský parlament byl povinen takový návrh občanů projednat. V hlasování 6. 10. 2016 jej polský Sněm zamítl většinou hlasů, včetně většiny hlasů poslanců vládní strany Právo a spravedlnost (PiS). Pro zamítnutí hlasovalo 186 poslanců PiS včetně předsedy strany Jaroslawa Kaczynského, premiérky Beaty Szydlové a jejích ministrů,“ poznamenal Koudelka. 

„Jestliže někdo lže v tak jednoduše ověřitelné věci, nečekám od něj pravdivé informace v mnohem složitější oblasti jako je reforma správy soudů v Polsku,“ posteskl si s tím, že bohužel vysílání lží musí platit obyvatelé Čech, Moravy a Slezska. 

Původní text ZDE.

Není to navíc poprvé, co si Koudelka na vysílání České televize stěžoval. Loni v lednu se mu nelíbila debata o kritice bruselských evropských centrálních institucí vůči Polsku, které si zvolilo vládu, jež není eurohujerská. „V pořadu zaznělo nepravdivé tvrzení europoslance Stanislava Polčáka (TOP 09), který prohlásil, že nová polská vláda odmítla publikovat rozhodnutí polského Ústavního tribunálu z 9. 12 2015 ve věci ústavnosti zákona o Ústavním tribunálu. Tento nesmysl potvrdil přítomný premiérův tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Pravdou však je, že rozhodnutí bylo publikováno v polské sbírce zákonů 18. 12. 2015 č. 2147/2015 Dzenniku Ustaw," poukázal Koudelka tehdy s tím, že na tento nesmysl nedokázal redaktor České televize reagovat.

„Jde o příklad lží a polopravd o současném Polsku a příklad nekvalitních informací šířených Českou televizí, jejichž redaktoři by měli v rámci přípravy na politické diskuse získat znalosti o věci,“ dodal tehdy.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…