Máme loď! oznámilo hnutí, které chce u břehů Afriky blokovat migraci. Neziskovky, třeste se?

11.07.2017 10:50

Mládežnickému hnutí Generation Identity se podařilo nashromáždit dostatek financí pro odstartování první mise. Jejím cílem bude monitoring činnosti neziskových organizací ve Středozemním moři a vracení uprchlíků zpět k libyjským břehům.

Máme loď! oznámilo hnutí, které chce u břehů Afriky blokovat migraci. Neziskovky, třeste se?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Zatímco lodě desítek neziskových organizací vozí uprchlíky k evropským břehům, hnutí Generation Identity se chystá v rámci svého projektu „Defend Europe“ (Braňte Evropu, pozn. redakce) na jiný úkol. Mladí Evropané sdružení v tomto hnutí se staví proti liberální přistěhovalecké politice a obviňují politické elity z nečinnosti a neschopnosti. Proto se rozhodli v rámci crowdfundingu nashromáždit peníze na nákup vlastní lodi.

Hlavním cílem jejich plánované mise však není převážet uprchlíky do Evropy, ale naopak se postarat o to, aby uprchlíci zůstali na africkém kontinentu. „Identitariáni“ se přímo zaměřují na „zdokumentování“ činnosti neziskovek, které se nejenom podle jejich názorů přímo podílí na ilegálním pašování lidí do Evropy. Zároveň hodlá hnutí Generation Identity zasahovat v případě, že se stanou svědkem nezákonných praktik neziskovek či pašeráků.

 

Anketa

Jakou koalici doporučujete Andreji Babišovi?

77%
hlasovalo: 6962 lidí

„Budeme spolupracovat s libyjskou pobřežní stráží a nabídneme jim v případě potřeby pomoc. Chceme konat tam, kde naši politici selhali, a udělat vše proto, abychom zastavili zničující ilegální migraci do Evropy. Pokud obdržíme signál SOS, samozřejmě lidem v nouzi pomůžeme. Poté je ale nedovezeme do vzdálené Evropy, ale odevzdáme je do rukou úřadů v Libyi,“ píše se ve zprávě hnutí Generation Identity s tím, že jeho loď nebude narušovat teritoriální vody žádného ze států v oblasti.

Hnutí tvrdí, že masivní migrační vlna mění tvář evropského kontinentu. „Přicházíme o bezpečnost a náš způsob života. Brzy se může stát, že se Evropané u sebe doma stanou menšinou. Naše budoucnost je vážně ohrožena,“ píše se na webu hnutí. Jak je patrné z webu Wesearchr.com, hnutí se již podařilo získat od svých dárců téměř 90 000 dolarů a do konce sbírky ještě zbývají tři a půl dne. Před několika dny se tak podařilo získat loď, která brzy vypluje na svoji první misi.

„Problém je, že naše loď není ve Středozemním moři, ale je třeba ji převézt odjinud. Na to potřebujeme asi 80 000 dolarů. Máme posádku i konkrétní plán, jak ubránit Evropu a zároveň zachraňovat životy na moři. Naše možnosti jsou však omezené. Po nátlaku mainstreamových médií a politiků nám byly zablokovány naše účty. Nemáme peníze, žádná média, ani fondy George Sorose. Můžeme se spoléhat jen na pomoc od vás.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…