Manchester? Muslimové úplně všude. Chtěli mě znásilnit. VIDEO svědectví od Čechů

23.05.2017 8:55

Manchester, město, kde v noci na úterý zemřelo minimálně 22 mladých lidí, odcházejících z koncertu, skrývá i oblasti, kde se možná bude nad hrůzným činem z lobby místní koncertní haly jásat. Dvojici českých turistů se již vloni podařilo natočit čtvrť Rusholme, která splňuje kritéria toho, čemu se v Evropě dnes říká no go zóna. Můžete se sami podívat, jak to tak vypadá.

Manchester? Muslimové úplně všude. Chtěli mě znásilnit. VIDEO svědectví od Čechů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Bezpečnostní expert Andor Šándor hned ráno v živém vstupu pro Českou televizi upozornil, že britské tajné služby vnímají nebezpečí terorismu velmi intenzivně, protože „tam je v každém větším městě islámská čtvrť".

Českým internetem již od loňského roku koluje video, které pojmu „islámská čtvrť“ dává konkrétnější náplň. Jedná se o čtvrthodinovou reportáž ze „záchrany“ Češky, která několik let žila v tomto městě, než poznala odvrácenou tvář kultury nových obyvatel.

„Nacházíme s v anglickém Manchesteru, ve čtvrti Rusholme,“ popisoval jeden z účastníků výpravy. „Je to asi nejmuslimštější místo, jaké jsem v životě viděl,“ popisoval při záběrech na ulice, po kterých se procházeli zarostlí muži a za nimi cupitaly jejich partnerky v hidžábech.

„Jsou tu úplně všude,“ shrnul míru poislámštění čtvrti, ve které by si podle svého pozorování netroufl ani nakoupit potraviny. „V tuhle chvíli už mám hlad, ale nejdu si nic koupit, protože bych se bál, že bych si koupil něco halal,“ vysvětlil.

Celé VIDEO zde:

Jak návštěvníci zjistili, obchody s jídlem i oblečením nabízejí prakticky výlučně sortiment schválený muslimskou svatou knihou, a mezi nimi procházejí muslimští muži. „Poněkud zvláštně si nás prohlížejí a okamžitě někam telefonují,“ popisovala druhá účastnice výpravy.

Paní Eva, kterou dvojice přijela zachránit, byla z jejího příjezdu velmi dojatá. Pak se svěřila, že důvodem její snahy vrátit se po letech zpátky do ČR jsou zážitky z posledních dní.

Vše prý začalo, když jela do práce a kvůli chybějícímu autobusu využila služeb místní taxislužby. „Začalo brutální ošahávání, pokus o znásilnění. Naštěstí se mi povedlo se ho zbavit,“ líčila. Kolegové ji přesvědčili, že musí situaci řešit s místními úřady, což pro paní Evu představovalo další šok.

„Bylo mi řečeno, že si mám dávat pozor, protože tihle lidé mají hodně známých,“  popsala svůj zážitek z úřadu. A potom se prý začaly dít takové věci, jako že jí podivní lidé pronásledovali po celou cestu z práce. „Byl to tmavší pán,“ líčila do kamery. Vše pokračovalo tím, že se jí skupina pěti mužů snažila přímo při venčení ukrást jejího psa.

„Na vlastní kůži jsme poznali, co je to no go zóna, kde se rodilý Evropan necítí zrovna komfortně,“ popisovali návštěvníci. Místní muslim jim na kameru vykládal, že za posledních dvacet let se čtvrť neuvěřitelně pozvedla a je vyhledávána pro zcela unikátní atmosféru.  „Je to velmi romantické místo,“ líčil, což bylo doprovázeno záběry na demonstraci místních islamistů.

Nakonec paní Eva vzala návštěvníky k místnímu katolickému kostelu, který ale nyní slouží trochu jiné víře. Bylo v něm otevřeno islámské centrum.


 

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …