Miroslav Sládek a jeho VIDEO o dotované neziskovce pro uprchlíky: Čísla, čísla, čísla a nadávky

22.09.2016 16:27

„Takzvané neziskové organizace si jsou podobné jako vejce vejci,“ popisuje republikán Miroslav Sládek na svém facebookovém profilu. Následně se také zmiňuje o jejich prokrmování a sladkém životě nemakačenků.

Miroslav Sládek a jeho VIDEO o dotované neziskovce pro uprchlíky: Čísla, čísla, čísla a nadávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

„Možná že existují i skupiny lidí, kteří se nezištně starají o spoluobčany, starší, nemocné, o opuštěné děti. Moc jich ale není,“ poznamenává dále Sládek s tím, že naprostou většinu neziskovek zakládali lidé, kteří jsou neschopní a líní. „Ale zase tak neschopní nejsou, když dokážou přijít na fintu, která by jim umožnila si dobře žít, aniž by hnuli prstem,“ podotkl.

Video najdete ZDE.

Následně zmínil jedno sdružení, SIMI, pro integraci a migraci. „Tomuto sdružení přispěl částkou bezmála 1,5 milionu korun Magistrát hlavního města Prahy, který se tak stal třetím největším dárcem. Tato neziskovka získala z různých grantů a fondů více než osm milionů korun. Mzdové náklady této neziskovky činily za rok 2015 více než 5,5 milionu korun. K tomu připočtěme ještě 1,5 milionu korun na sociální a zdravotní pojištění. Suma sumárum – ta neziskovka utratila jen sedm milionů za platy zaměstnanců,“ zdůraznil Sládek. 

Zásadní otázkou by tak podle jeho názoru mělo být, proč vůbec existují neziskovky, když k potřebným lidem dorazí jen nepatrné drobky. 

Celý příspěvek Miroslava Sládka:

Prokrmování neziskovek aneb sladký život nemakačenků

Tak zvané neziskové organizace si jsou podobné jaké vejce vejci. Možná, že existují i skupiny lidí, kteří se nezištně starají o spoluobčany, starší, nemocné, o opuštěné děti. Moc jich ale není. Naprostou většinu neziskovek zakládali lidé, kteří jsou neschopní a líní. Ale zase tak neschopní nejsou, když dokáží přijít na fintu, která by jim umožnila si dobře žít, aniž by hnuli prstem. Proto uvádím jeden příklad za všechny podobné, abyste si mohli sami udělat obrázek o tom, kolik milionů a z jakých zdrojů je živa spodina naší společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…