Mitrofanov: Prezident záměrně kontaminoval slavnostní akt jmenování vlády

30.01.2014 9:40

Nad trapasem, který poznamenal start nové vlády Bohuslava Sobotky, ale i nad celkovými vyhlídkami nového kabinetu se ve čtvrtečním Právu zamýšlí jeho komentátor Alexandr Mitrofanov. Vinu na trapasu přičítá jak Sobotkovi, tak prezidentu Zemanovi. Budoucnost nové vlády vidí nejednoznačně – je to prý podobné jako předpovídat novomanželům, jak se jim bude dařit ve společném životě.

Mitrofanov: Prezident záměrně kontaminoval slavnostní akt jmenování vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Vždyť se stává, že z lidmi pomlouvané špindíry se ve skutečnosti vyklube dobrá hospodyně a manželka,“ píše komentátor s tím, že hodnotit by se mělo až podle konkrétních činů v nových okolnostech. Připomíná, že tato vláda má jednu výhodu – solidní většinu ve sněmovně. Jenže: „Nečasův kabinet měl však většinu ještě početnější, a jak skončil,“ upozorňuje Mitrofanov.

Vrací se také k trapasu s dopisem, kterým Bohuslav Sobotka žádal prezidenta o jmenování vlády. Jakmile nový premiér zjistí, kdo za chyby v dopise může, měl by jej propustit. „Vzato do důsledků by se měl Sobotka vyhodit z práce i sám, protože navozuje dojem, že jen podepisuje úřední papíry, aniž si je přečte. U rutinní agendy je to jakž takž pochopitelné. Toto byl ale dopis prezidentovi na začátku existence nové vlády,“ píše komentátor.

Vinu ale podle něj nese i prezident, který si devět dnů schovával dopis plný chyb. Přitom mohl Sobotkovi v soukromí za takový dopis vyčinit. „Místo toho záměrně kontaminoval slavnostní akt jmenování vlády jen proto, aby všem dokázal, jakého ťulpase musel jmenovat do premiérské funkce,“ konstatoval Mitrofanov s tím, že naděje, že Zeman bude větší státník a menší mstitel, byly zřejmě liché.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…