Moji úředníci budou volat za polské ceny, chlubil se Babiš na síti. Normální zákazníky tím ale moc nepotěšil

18.04.2017 20:48

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se na sociálních sítích chlubí tím, že pro své ministerstvo financí vyjednal podstatně lepší podmínky mobilních tarifů, než je v Česku zvykem. Mnohé občany tím ovšem mírně řečeno „naštval“.

Moji úředníci budou volat za polské ceny, chlubil se Babiš na síti. Normální zákazníky tím ale moc nepotěšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přednáška ministra financí Andreje Babiše na Vysoké škole ekonomické na téma Fiskální a daňová politika

Andrej Babiš na sociální síti Twitter zajásal, že se mu podařilo vyjednat mobilní tarify za polské ceny, čímž narážel na nedávnou kauzu, která zlomila vaz exministrovi průmyslu a obchodu Janu Mládkovi (ČSSD). Jeden z jeho podřízených totiž Čechům doporučil, aby se odstěhovali do Polska, pokud stojí o polské ceny mobilních tarifů. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) tehdy konstatoval, že ministr jako hlava úřadu odpovídá za jeho chod a takovýto přešlap nelze tolerovat.

Andrej Babiš na sociální síti Twitter napsal, že si teď ministerstvo financí užije mobilní tarify za 109 korun. „Tak jsme pro @MinFinCZ vyjednali levné mobilní tarify za polské ceny. Datový tarif s 10 GB za 109 Kč měsíčně,“ pochvaloval si ministr a na konec prohlášení přidal obrázek s klasickým zvednutým palcem. Jenže možná netušil, co tím vyvolá.

 

 

A nastala mela. „Ty už nevíš, jak bys nasral úplně všechny, viď,“ napsal občan vystupující pod přezdívkou „Starý mrzout“  a mnozí lidé mu v diskusi pod příspěvkem dali za pravdu. „Tak to jsem rád. Gratulki, tak já si jdu k Vodafone koupit 10 GB za 1 500. Děkuju moc, jste nejlepší!“ přisadil si pan Dominik.

Zazněla také připomínka, že by bylo pěkné, kdyby podobný tarif politici dohodli pro všechny očany, a ne jen pro pár vyvolených úředníků. „Jsme všichni hrozně rádi, že to víme, a vůbec si při tom nepřipadáme jak ti kreténi, kteří to nakonec zaplatí...,“ shrnul tuto myšlenku občan vystupující pod označením Somebody. Ukazuje to prý, že Babišovi jsou obyčejní Češi vlastně ukradení.

„Aneb když se ministr vysmívá občanům. To tu ještě nebylo,“ udeřil další občan. A přidal pověstného zamračeného smajlíka. Další diskutér konstatoval, že Babišovo ministerstvo teď asi soutěží s Hradem o to, kdo naštve víc lidí. „Děláte si z nás prdel, co? Debil prostě debilem zůstane. Kromě toho, že už je Burešem, zlodějem a lhářem...,“ vypálil pan Zdeněk Hofman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …