Mrazivá řežba Jiřího Kajínka a Pepy Klímy na TV Prima. Propuštěný vězeň jel jako vlak

13.11.2017 9:12

Investigativní novinář a reportér Josef Klíma se v pořadu Krimi zprávy speciál TV Prima sešel s omilostněným vrahem Jiřím Kajínkem. Cesty obou mužů se protínají již 17 let, kdy se Josef Klíma začal o případ Kajínek zajímat.

Mrazivá řežba Jiřího Kajínka a Pepy Klímy na TV Prima. Propuštěný vězeň jel jako vlak
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Kajínek a Josef Klíma v TV Prima

Klíma v době Kajínkova pobytu ve vězení přinášel nejrůznější svědectví, pochyboval o Kajínkově vině a snažil se vyhledávat i nová tvrzení. Dnes však spolu oba muži nemluví, Jiří Kajínek po odchodu z vězení uvedl, že s Klímou již spolupracovat nechce, ani s ním mluvit. 

Klíma uvádí, že Kajínek s ním přestal mluvit poté, co byla odvysílána jeho reportáž o korunním svědkovi Vojtěchu Pokošovi a dalších svědcích, kteří krátce před Kajínkovým propuštěním hovořili v jeho neprospěch.

Anketa

Odvádí zpravodajství ČT dobrou práci?

hlasovalo: 13988 lidí

Pořad k vidění ZDE

„Pan Klíma na mě udělal podraz, kterej podle mě je naprosto zásadní. Smutný na tom je to, že to není poprvé. Já bych byl nadšený a hrozně jsem se těšil, že přijdu jednou z vězení, potkám tam pana Klímu, budu ho moct obejmout, jsem vám vděčnej, byl jste skvělej, bojoval jste za mě, ne za mě, za tu pravdu,“ podotkl Kajínek s tím, že se však ze strany Klímy dočkal tří podrazů, o nichž bude postupně informovat.

Klíma podle Kajínkových slov lže národu i jemu do očí, když říká, že se mu ozval Vojtěch Pokoš sám. On prý ví, že Klíma oslovil Pokoše. „To, co pan Klíma říká, není pravda. Vojtěch Pokoš nechtěl ten rozhovor ani udělat, pan Klíma ho přesvědčil, aby ho udělal,“ sdělil Kajínek s tím, že se Klíma sešel také s Philippem Janýrem.

„Philipp Janýr je člověk, který podává trestní oznámení na kdekoho i na prezidenta republiky, řídí prostě tuhletu republiku, řídí ji z Rakouska. Vlastně to teda bylo domluvený s panem Janýrem,“ sdělil jasně Kajínek. Moderátorka se následně snažila o to, aby si to oba muži před kamerami vyříkali a usmířili se. 

Kajínek však začal s výčtem dalších podrazů, kterých se podle svých slov ze strany Klímy dočkal. Klíma však oponoval, že o žádné podrazy nešlo. „Chápu, že jste vyrostl v paranoidním prostředí, kde pořád vidíte nějaký spiknutí proti sobě. Já jsem nic nenačasoval...“ odrážel útoky Klíma ohledně načasování reportáže o Kajínkovi před jeho propuštěním. Následně pak odmítl, že by s Kajínkem mohl znovu spolupracovat. 

„Já už s panem Klímou fakt mluvit nechci a věci, o kterých mluvím, tak my je zveřejníme, my je budeme dokladovat, jsou tady další svědectví, uvidíme,“ sdělil pak rázně Kajínek.

Klíma pak závěrem na obranu Kajínka uvedl, že vraždy, za které byl odsouzen, neproběhly tak, jak byly odsouzeny a vyšetřeny. „My si myslíme, že tam byl ještě jeden člověk, že to byl policajt, a že proto došlo k manipulaci už na začátku, protože samozřejmě jedna část policie byla zaháčkovaná...“ zmínil Klíma. Zároveň však podotkl, že po dalších svědectvích, která získal, se mu jeho víra v Kajínkovu nevinu obrací. 

„Jsou to procenta sem a tam, není to nic jako, že bych říkal: On je teď vrah. Ne, ale spíš jsem teď nakloněnej k tomu, že tam byl, že neřekl všechno a že možná opravdu střílel jako jeden ze střelců,“ zakončil jasně Klíma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…