Na České dráhy dohlédne Babišův manažer. S neobyčejně pestrou minulostí...

14.12.2015 21:43

Dozorčí rada Českých drah se mění, a to k obrazu hnutí ANO a ČSSD. Nastupuje do ní totiž někdejší pracovník známé firmy Agrotec, patřící do Babišova Agrofertu, Milan Kucharčík. Působí v Olomouckém kraji stejně jako další pracovník Agrotecu a dnešní místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek. Vedle Kucharčíka nastoupí do drah muž blízký ČSSD.

Na České dráhy dohlédne Babišův manažer. S neobyčejně pestrou minulostí...
Foto: ČD
Popisek: Nová dálková souprava Interpanter

Do dozorčí rady ČD nastupuje Tomáš Révész. „Někdejšího kontroverzního šéfa Státního zemědělského intervenčního fondu Tomáše Révésze z dob vlády ODS přesně před pěti lety vláda odvolala z funkce s odůvodněním, že hrozil kolaps fondu,“ píše server E15.cz. Není bez zajímavosti, že se o tomto muži dříve mluvilo jako o chráněnci některých politiků z ODS. Byl odvolán, protože se údajně snažil prosadit netransparentní a nevýhodnou výměnu informačního systému.

Vedle něj do dozorčí rady zasedne také Milan Kucharčík, který prošel Babišovou firmou Agrotec v době, kdy v ní působil také Jaroslav Faltýnek, dnešní předseda poslaneckého klubu ANO. Oba muži navíc pocházejí z Olomouckého kraje, což je spojuje s dnešním předsedou dozorčí rady Milanem Ferencem. I on prošel firmou Agrotec.

Oba nominanty už schválil vládní personální výbor. Nastoupí na místa někdejšího poslance za ČSSD Josefa Smýkala a bývalého šéfa Dopravního podniku hl. města Prahy Milana Křístka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…