Na Krym přijela delegace z USA. Opravdu

21.06.2016 14:25

Delegace občanů Spojených států v čele s prezidentkou a zakladatelkou Centra občanských iniciativ Sharon Tennisonovou v rámci své návštěvy Ruska navštívila poloostrov Krym. Cílem občanské iniciativy je napomoci rozvinutí přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.

Na Krym přijela delegace z USA. Opravdu
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

Anketa

Na čí stranu se přikláníte v současném policejním sporu?

hlasovalo: 12710 lidí

Na webových stránkách Centra občanských iniciativ se uvádí: „Náš svět ještě nikdy nebyl vystaven takovému nebezpečí, v jakém se nachází nyní. Masivní nukleární arzenály Spojených států a Ruska se opět nacházejí na trajektorii, která může vést jedině ke kolizi. Naše média jsou plna démonizující propagandy a falešných obvinění.“

Centrum občanských iniciativ (CCI) bylo již velmi aktivní v osmdesátých letech minulého století. „Pravidelně jsme létali mezi oběma státy a snažili jsme se porozumět vzájemným výzvám z obou perspektiv. Naše programy ve formátu občan-občan přispěly k uklidnění napjatých vztahů mezi oběma supervelmocemi,“ uvádí se na stránkách organizace.

„Jsme přesvědčeni o tom, že když se velká skupina lidí do něčeho aktivně zapojí, začnou se odehrávat veliké změny. Jestliže se tomu tak stalo již v osmdesátých letech, může se to stát i nyní.“

Přesně s tímto cílem delegace amerických občanů před nedávnem navštívila Krym. Mezi občany/delegáty byly desítky amerických veřejných činitelů a učitelů.

První událostí na programu bylo setkání s představitelem simferopolské státní Rady Viktorem Agijevem a šéfem městské administrativy Gennadijem Bacharevem.

„Dovolte, abych vám zprvu poblahopřál k vaší kuráži. Sami si velmi dobře uvědomujeme, jak moc je důležitá práce občanských iniciativ, zejména v podmínkách, ve kterých se nyní nacházíme. Doufám, že vás naše společné konverzace utvrdí v tom, že obyvatelé Krymu jsou – bez ohledu na jejich vyznání nebo náležitost k určitému národu – pospolitou skupinou, která vytváří ‚nový Krym‘,“ prohlásil při setkání Bacharev.

Dodal, že je politické vedení Krymu otevřeno ke spolupráci se zahraničními delegacemi.

Ředitelka centra Sharon Tennisonová poděkovala zástupcům Simferopole za vřelé přijetí. „Za tuto schůzku jsem opravdu velmi ráda. Musím se také přiznat, že jsem s sebou přivezla tu naprosto nejlepší delegaci, jakou jsem přivést mohla. Jsou to převážně muži a ženy, kteří zastávali velmi vysoké funkce v americké vládě,“ uvedla.

„My všichni jsme tu z toho důvodu, že se chceme zasadit o zlepšení vzájemných vztahů našich obou zemí. K tomu využíváme všechny naše možnosti. Snažíme se poslat zpět domů informace o tom, co že se to na Krymu ve skutečnosti děje, proto jsme tady,“ dodala vedoucí výpravy.

Bývalá zaměstnankyně americké vlády a plukovnice ve výslužbě Ann Wright, která byla jednou z členek delegace, označila sankce proti Ruské federaci za „nespravedlivé a nehumánní“.

Více o aktivitách iniciativy ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…