Na demonstraci Národní demokracie vystřelil z poplašné pistole. Dnes stane před soudem

19.04.2016 7:03

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes projedná případ mladíka, který při únorové demonstraci krajně pravicové Národní demokracie vystřelil na Loretánském náměstí z poplašné pistole. Podle státního zástupce se muž dopustil výtržnictví. Policie jeho případ řešila ve zkráceném řízení, protože byl přistižen přímo při činu.

Na demonstraci Národní demokracie vystřelil z poplašné pistole. Dnes stane před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Jedenadvacetiletý muž, který se účastnil demonstrace proti migrantům, vystřelil z pistole na poplašné náboje do vzduchu. Nikomu se nic nestalo.

Mladíkovi hrozí až dvouleté vězení. Podle dřívějších informací médií mu soud uložil trestním příkazem 200 hodin obecně prospěšných prací, státní zástupce však podal odpor, protože požaduje také propadnutí zbraně. Proto se soud nyní musí věcí zabývat ve veřejném hlavním líčení.

Při únorových protiimigračních demonstracích zasahovala policie u několika potyček a incidentů, většinu vyhodnotila jako přestupky. Nejzávažnějším činem byl útok na sociální centrum Klinika skupinkou maskovaných lidí. Výrazný byl také incident v Thunovské ulici, kde skupinka odpůrců migrace zaútočila na účastníky pochodu na podporu uprchlíků.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…