Na kaši. Alkoholik. Frajer. Po včerejší Sněmovně se ozvali někteří, o nichž byla řeč

24.03.2016 6:52

Poté, co Andrej Babiš hodinu a půl ve Sněmovně kritizoval dosavadní politické poměry panující v České republice posledních 25 let, oznámil, že firma Čapí hnízdo patří jeho rodině. Poté vystoupil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a konstatoval, že Babiš lhal voličům. A je zvědav, jak se k tomu postaví jeho novináři Jaroslav Plesl či Petr Kamberský. Pánové se vzápětí ozvali a „anonymní alkoholik“ Kalousek si jejich reakci za rámeček zřejmě nedá.

Na kaši. Alkoholik. Frajer. Po včerejší Sněmovně se ozvali někteří, o nichž byla řeč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš naše připomínky neposlouchá, musí totiž z pod stolu pomocí telefonu řídit Agrofert, hřímal Kalousek

Anketa

Chcete po včerejším projevu Andreje Babiše na téma Čapího hnízda tohoto politika za premiéra?

71%
29%
hlasovalo: 13481 lidí

Po vystoupení předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska došlo na smršť reakcí. Mezi jinými zazněla i slova o anonymním alkoholikovi, který měl v krvi tak tři promile.

„Dnes to bylo ve Sněmovně docela zábavný. Dalo by se to shrnout asi takhle: Babiš Na stojáka, Kalousek Na kaši. Což mi připomíná, že ještě před měsícem měla TOP 09 pět procent, teď má tři promile,“ poznamenal sarkasticky na sociální síti Facebook šéfredaktor Babišovy MF Dnes Jaroslav Plesl. S tématem Čapího hnízda související anonymní akcie prý navíc ve Sněmovně ovládl anonymní alkoholik.

Petr Kamberský si na adresu Miroslava Kalouska přisadil. Že prý je to frajer. „Frajer dne je Miroslav Kalousek. Najíždí do mě osobně na Twt, ale zároveň mě zablokoval, abych nemohl reagovat. Všechna čest!“ Nijak zvlášť ale nešetřil ani Andreje Babiše, když se podivoval nad tím, jak útočí na novináře Bakalových médií, ale sám přitom jaksi zapomíná, že vlastní mediální koncern. „Nemohla by paní Jermanová písknout konec?“ ptal se ještě v průběhu Babišova vystoupení na sociální síti Facebook.

Babiš chtěl podle názoru Kamberského asi spáchat politickou sebevraždu, když ve svém obsáhlém hodinu a půl trvajícím projevu mluvil o „politické nomenklatuře“ stojící proti němu či o manipulacích, kterých se podle vicepremiéra dopouštějí média.

Miroslav Kalousek následně „rozjel“ twitterovou komunikaci, v níž zareagoval na politologa Michaela Romancova a komentátora Hospodářských novin Petra Honzejka. „Váš kamarád Kamberský nám to už vysvětlí. A vy pro něj jistě budete mít i pochopení,“ napsal v reakci na oba muže. Romancov totiž krátce před tím poznamenal, že Andrej Babiš se chová jako harant. Honzejk následně na Kalouska zaútočil: „To už připomíná posedlost. Mimochodem prý jste Kamberského bloknul, čemuž se mně nechce věřit, když o něm píšete?“

„To, že se člověk zmíní o lokaji, ještě neznamená, že ho pustí do pokoje. Nemluvil bych o něm, kdyby AB nemluvil o jiných médiích,“ napsal následně Kalousek a vysloužil si opětovnou Honzejkovu kritiku. „Je mně proti srsti mrskat někoho, kdo se nemůže bránit. To je všechno,“ sdělil.

„Promiňte, ale to je pracovní popis komentátora. Kdo se těm jeho probabišovským tlachům může bránit, když u Babiše vyjdou?“ otázal se vzápětí Kalousek. Když mu následně jeden z voličů TOP 09, jak se sám popsal, poradil, aby neválčil s novináři, ale s komunisty, Babišem a socany, Kalousek odvětil následující. „S novináři neválčím. Opovržení vůči Babišovým propagandistům někdy skrýt nedokážu. Ale je to chyba, máte pravdu,“ uznal.

Stranou komentářů ohledně Čapího hnízda nezůstal ani americký novinář působící v Česku Erik Best, který měl za to, že se Babiš pokouší své oponenty uspat. Jinak si lze jen těžko vysvětlit, že řeční tak obsáhle. K finálnímu prohlášení, že Čapí hnízdo vlastní jeho rodina, Best pouze uštěpačně dodal: „Rodina je to nejcennější, co mám. Proto všechno na ni svádím.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…