Na protiislámské akci to vřelo: Válečná sekyra je vykopána. Neschopný Dienstbier. Afterpárty na velvyslanectví USA. Dotovaní herci a neziskovky. Neakreditovaný Český rozhlas a údajný útok na štáb...

20.02.2016 9:20

REPORTÁŽ Více než sto mladých i starších lidí z Plzeňska se zúčastnilo debaty s lídry iniciativy Blok proti islámu a Úsvitu-Národní koalice, která se uskutečnila v Plzni. Téměř dvě hodiny, především pak diskuse, se hovořilo o ochraně hranic, nebezpečí islamizace Evropy a dalších tématech. Akce se zúčastnili Miroslav Lidinský, Martin Konvička, Petr Hampl, poslanec Marek Černoch a bezpečnostní expert, bezpartijní podplukovník v záloze Martin Koller.

Na protiislámské akci to vřelo: Válečná sekyra je vykopána. Neschopný Dienstbier. Afterpárty na velvyslanectví USA. Dotovaní herci a neziskovky. Neakreditovaný Český rozhlas a údajný útok na štáb...
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Blok proti islámu a Úsvit-NK na besedě.

„Před květnem loňském roku jsem ještě zastával názor, že politika není pro mě, že je to něco abstraktního, čemu se máme vyhýbat a křižovat se před tím,“ uvedl na úvod bývalý voják Lidinský, který nechce, aby nám „mizivé procento říkalo, jak se máme chovat, co máme respektovat a zamlčovat nám základní bezpečnostní rizika, která tady jsou“.

Budeš věřit – nebo zemřeš

Na Marka Černocha si moderátor připravil úvodní otázku, zda by mu fandil jeho otec, nebo by mu říkal, že dělá hloupost. „Táta mi hrozně chybí. My jsme se kdysi dávno o politice bavili. On měl zkušenosti z roku 1968, kdy nesměl zpívat, protože si dovolil zazpívat Píseň o mé zemi na Bratislavské lyře. Dnes z vládních kruhů slyšíme, že je vše v pořádku, že se nic neděje. Lidé, kteří se k nám v těch obrovských vlnách chtějí dostat, pocházejí z úplně jiného prostředí, z úplně jiné kultury, která absolutně nerespektuje kohokoliv jiného. A je jedno, jestli je to člověk, který věří něčemu jinému nebo nevěří vůbec. Někdy si myslím, že možná je tam ještě větší odpor proti těm, kteří nevěří ničemu. Pro ně, kdo nevěří v jejich boha, tak je špatný a je nutné ho přesvědčit, aby věřil v to, co oni, nebo jej zavraždí. Je to boj o svobodu, o to, abychom se nemuseli bát pouštět svoje děti v budoucnu ven s tím, že přijde nějaký jeden-dva-tři a budou říkat – Ty jsi hezká, ty hezky voníš, ty budeš moje. Bavíme se o tom občas se sestrou, i když ta má úplně jiné názory, protože spíše spadá do Prahy a uměleckých kruhů. Snažím se ji přesvědčit, že nebojujeme proti nějaké virtuální realitě, ale proti reálnému nebezpečí,“ ukončil svůj úvod poslanec Úsvitu-Národní koalice Marek Černoch.

Od proletářského internacionalismu po „multi-kulti“

Na Martina Kollera pak směřovala poznámka, co říká tomu, že jsme zapomněli, že čas od času je zemi potřeba bránit. „Mám pocit, že za těch 70 let jsme nějak zlenivěli…,“ nadhodil téma moderátor. „Základem obrany je podle mého vlastenectví,“ reagoval Koller. „To jsme měli velmi slušné za první republiky, protože tento stát vznikl tím, že jsme si svobodu částečně od Rakouska vybojovali, ať už to byly legie ve Francii, Itálii nebo v Rusku, ať již to byl domácí odboj. Všichni to byli lidé, kteří chtěli žít ve vlastním českém státě, kde si budeme sami rozhodovat, kde nám nebude nařizovat rakouský císař, rakouský policajt a rakouský farář. Tam byl dobrý základ, a proto mnozí lidé bez ohledu na svoje sociální postavení – dělník jako továrník –byli ochotni bojovat za tuto zemi za druhé světové války. Bohužel v následujícím období byla situace čím dál horší. Nejdříve jsme tu měli proletářský internacionalismus a teď tu máme něco daleko horšího, což je multikulturalismus. Přičemž to, co nám tady kážou, není žádný multikulturalismus, ale obyčejný rasismus, který má zlikvidovat Evropany jako etnickou skupinu a nahradit je jakousi hnědou směsí podle názorů lidí, kteří tady žili za první republiky, což byl jistý Coudenhove-Kalergi, přivandrovalý rakouský šlechtic, jeden ze zakladatelů Evropské unie, který přímo napsal ve své knize Praktische Idealismus, že Evropa má být vytvořena směsí černochů a bělochů s nižší inteligencí, kteří budou posluhovat vládnoucí rase. V podstatě tuto ideologii převzal americký filozof Thomas Barnett, který vyprodukoval za vlády prezidenta Regana tři nebo čtyři knihy a ty jsou dnes základní směrnicí, která vede k tomu, že se někdo snaží – jsou to tedy z praktického hlediska lidé z vedení EU – předělat celou Evropu. Evropu jsme si ale sami vytvořili a stala se opravdu jediným demokratickým kontinentem. Byli jsme daleko před celým ostatním světem. Toto je velký problém, protože Evropa si vytvořila systém pro všechny lidi. A takový systém se nedá jen tak lehce ovládat a rozkrádat, jako nějací omezení muslimové, kterým nařídí v mešitě, co mají dělat."

Nepracující Arabové a pilní Asiaté

Analytik Koller promluvil o svých zkušenostech. Absolvoval prý totiž téměř roční misi v arabských zemích, především v Kuvajtu a Iráku a pak podnikl řadu služebních cest do okolních zemí a Izraele. „Mohu vám říci, že islám už dnes nemá téměř nic společného s náboženstvím. Abych byl přesný. Mluvím o západním islámu, ten se transformoval do nepřátelské ideologie, která se vrací do dob Osmanské říše, a ta terorizovala celé okolí. Východní islám, což jsou většinou Asiaté, se poměrně výrazně od západního islámu liší. Je to rozdíl, který je daný jak jinak než prací. V Asii neexistuje sociální stát typu Saúdské Arábie, Kuvajtu, Iráku, emirátů a nakonec i Libye a Sýrie, kde lidé nemusí moc pracovat a mají se dobře na úrovni obyvatel EU. Samozřejmě mluvím o obyvatelích východní části Evropské unie, jako jsme my. Tam v těch arabských státech se mnoho nepracovalo. Když to řekneme v průměru, tak ten Arab přišel tak v 10 do práce, když měl začít v 9, v 11 už odešel na siestu, ze které se měl vrátit ve tři a to už do té práce vůbec nešel. A když se oženil, tak mu emír přispěl dvěma miliony na stavbu domu a dal mu pozemek. To je situace v Kuvajtu. Pro zajímavost – vdova měla důchod už tak od čtyřiceti let, protože to už je pro ně stará baba, tak měla v přepočtu na naše peníze asi tak 45 tisíc.“ Po této informaci zahučelo v sále jak ve včelím úlu.

„To je rovný socialismus, kde bez práce dostáváte všechno, máte skoro všechno povoleno. Cizinec se tam nesměl vůbec stát občanem. Toto ve východních oblastech, v Malajsii a podobně, vůbec neexistuje, ti Asiaté pracují a proto je islám promixován s prací a ti lidé tudíž mají jiné hodnoty, než v oblasti západního islámu, kde se naučili parazitovat na státním systému. Tato skupina je s Evropany prakticky neslučitelná. Když k tomu přidáme různé formy vahábistického, salafistického islámu, který je vlastně nepřátelský vůči celému okolí včetně druhých muslimů, tak se musíme všemi prostředky postavit proti tomu, aby tito lidé sem byli dováženi ve velkém množství a získali tady rozhodující pozice,“ uzavřel Koller a odpovědí mu byl bouřlivý potlesk.

Poddaní povstávají, aneb mezinárodní spolupráce

Konvička poté řekl několik vět k akci Pevnost Evropa: „Po Evropě existuje řada různých iniciativ, stran a hnutí, které si myslí to samé co my. Zatímco v Maďarsku prakticky vládnou, v Polsku po novu také, jsou tady země, kde je to naprosto šílené, kde jsou odpůrci islámu doslova mláceni na ulicích. Švédsko – tam existuje sílící strana švédských demokratů, ale být jimi je někde dokonce společenská a profesní likvidace. Kontakty začaly s německou Pegidou. Spolupracujeme s Italy, Bulhary, prostě podstatné je, že je to celoevropské, a že tím jsme dali papalášům najevo, že se tu tvoří opravdová unie, že se tu tvoří solidarita mezi evropskými obyvateli. Tohle se Merkelové mohamedánům nepodařilo, tohle nechtěli – oni mají plné huby spolupráce a kohezních fondů a vyrovnávání příležitostí, ale jistě máte pocit, že jim ve skutečnosti vyhovuje, že Němec bere trochu více než Čech a že Slovák se hašteří s Maďarem. Oni se budou hádat a my jim občas hodíme kohezní fond a někdo ho vytuneluje. Ale najednou ti poddaní celoevropsky dali najevo, že tu islamizaci Evropy nechtějí a nepřipustí. Jsme ochotni riskovat naše majetky, naši pověst, naše kariéry a bude-li nejhůř, i naše životy, protože tady jde opravdu o všechno. Myslím, že toho se Brusel stejně jako Strakova akademie velice bojí, a proto ty strašlivé provokace a proto ty hrozné pomluvy v České televizi. Válečná sekera byla vykopána.“

Na to reagoval poslanec Černoch: „Já jsem byl na manifestaci v Drážďanech, kde bylo patnáct tisíc lidí. Naprosto klidná, úžasná demonstrace. V Praze, kde bylo 10 až 15 tisíc lidí, ne pár stovek, jak informovala veřejnoprávní média.“ Mladík z publika se při těchto slovech zamračil a procedil mezi zuby, že „jich tam bylo tak 8 až 10 tisíc lidí. Vím to, protože jsem tam byl…“

Dehonestace. Záměrná provokace…

„Každý z vás platí veřejnoprávní média, aby dostával relevantní informace,“ pokračoval dále Marek Černoch. „Nedostává. Slyšíte absolutní nesmysly. Provokace ze strany Českého rozhlasu, který se nevím jestli záměrně nebo amatérismem neakreditoval a pak si stěžoval a posílal do éteru, že byli napadáni v rámci naší demonstrace. To za prvé nebyla pravda a za druhé doufám, že to byl amatérismus a nebyl to záměr tak, aby mohli dehonestovat a poškodit Blok proti islámu a stranu Úsvit. Slyšel jsem také, že dva němečtí úředníci, kteří tam (v Drážďanech, pozn. red.) byli, přišli o práci. Lidi tam vyhazují z práce ve chvíli, kdy si dovolí zpochybnit paní Merkelovou. Evropské elity, a bohužel i česká vláda, jsou dnes naprosto odtrženy od lidí. Vůbec je neposlouchají, nezajímají je jejich názory. Ale nejen v rámci imigrace, ale i v rámci sociální politiky, zaměstnanosti, exekucí. Dnes ti lidé neposlouchají a nechtějí chránit své občany. Česká republika je dnes asi jediný stát, který nechrání své hranice. To, že premiér říká, že budou dávat nůž na krk Turecku, to jsou takové bláboly, nesmysly.“ Odměnou mu byl velký spontánní potlesk.

Bude SOS?

Martin Koller následně uvedl: „Máme averzi k nadnárodním korporacím, které reprezentuje pan Babiš a jemu podobní, kteří se snaží přetvořit náš stát do podoby Ukrajiny. Stát řízený jako firma, kde na jedné straně je několik oligarchů a na druhé straně nesvéprávní otroci, kteří na ně budou dřít a případně se budou povinně mísit s nějakými cizinci. Česká televize a všichni, kteří ji podporují, i další média, porušují Listinu základních lidských práv a svobod, která je součástí naší ústavy. Dočtete se tam, že oni jsou povinni nám poskytovat správné informace. Chceme vytvořit dobrovolnou ozbrojenou vlasteneckou organizaci, která by spolupracovala s policií. Důvodem je to, že nikdo nechce spolupracovat s Ministerstvem obrany, které je řízeno někým takovým, jako je herec, který vlastně ani neví, co má říci a ve chvíli, kdy nemá naučeno to, co mu řeknou jeho poradci, tak začne zoufale koktat a prchat. Takovýto „odborník“ není a nemůže být žádnou zárukou bezpečnosti tohoto státu. Proto nově připravovaná Stráž obrany státu ( SOS, pozn. red.) bude spolupracovat s policií, neboli s resortem vnitra. A také proto, že z hlediska kompetenčního zákona je ochrana vnitřního prostoru záležitostí Ministerstva vnitra. Zahájili jsme spolupráci s iniciativou Českoslovenští vojáci v záloze za mír, podařilo se nám značnou část zachránit a má nového velitele a nikdo z nich není ochoten skládat přísahu na NATO s tím, že jej zítra někdo pošle, aby bojoval na Ukrajině.“

Párty-stany a tisíce migrantů

A nastal čas k dotazům. Zájemci psali svoje otázky na lístky, které byly jednak k dispozici u vchodu anebo je organizátoři roznášeli přítomným. Někteří lidé je nosili osobně diskutujícím, jiní je předávali četným pomocníkům této akce.

První otázka směřovala k předsedovi Úsvitu Miroslavu Lidinskému a týkala se ostrahy hranic – proč a jak ji chránit? „Zabezpečit naše hranice neznamená, že postavíme plot z ostnatého drátu, před ním dáme za každý smrk jednoho pohraničníka, který bude mít ostře nabitou pušku a každého, kdo bude chtít překročit státní hranici, zastřelí. To je holý nesmysl,“ uvedl bývalý voják. „Pokud se imigrační vlna odkloní – doposud jsme měli štěstí –, aby se nám po České republice nepotulovali lidé, o kterých nevíme, odkud přicházejí, jaké mají zadání, jakou mají minulost a jaká s sebou nesou rizika. Přesně, co se děje na hranicích Bulharska, Slovinska. Na hranicích Maďarska, kterému nezbylo nic jiného než postavit technickou zábranu, což byl ten ostnatý drát, aby byla redukována místa průchodu. My jsme od začátku navrhovali, aby se policie doplnila prostředky armády. Policie již v tomto stavu je personálně poddimenzovaná a v podstatě pokud by převedla mnoho policistů na státní hranice, a to se stalo, nebudou dostatečně řešeny věci, které jsou ve vnitrozemí. To znamená klasický dohled, klasická hlídková služba, vyhledávání, objasňování a vyšetřování trestných činů, přestupků a tak dále. V těch příhraničních oblastech se stalo to, že policisté, kterých je tak zoufale málo, museli strážit místa průchodu, a to vůbec nemluvím o zelené hranici, ale místa průchodu, kde jsou cesty, zpevněné komunikace z Rakouska a Slovenska. Byly využité ořádkové jednotky, policisté z místních oddělení z vnitrozemí a stejně to nestačilo.“

„Imigrační vlna může čítat dva, tři, pět, možná i deset tisíc lidí denně do České republiky. Technika u policie, o tom se nebudeme vůbec bavit. V tuto chvíli má dostatečnou techniku pouze armáda. A technické zázemí? To, co udělala Česká republika hned po vstupu do Schengenu – všechny bývalé pohraniční roty, všechna místa prodala, to se zpeněžilo a policisté, kteří nyní sloužili na státní hranici, tak jim byly dovezeny párty-stany, aby v případě sněhu nebo hustého deště mohli být pod střechou a výjimečně dostali chemickou toaletu. V některých případech z kolegiality je rakouští kolegové pustilina své vlastní území, aby si alespoň odskočili na záchod na jejich služebnu. Jestli někdo hovoří o tom, že jsme flexibilně připraveni, pak říkám, že připraveni nejsme,“ dodal Lidinský.

Soudružské lži a pedofilové

Docent Konvička pak udeřil na sdělovací prostředky: „Co předvádí média mainstreamového proudu, ale i akademické prostředí, to jsou větší lži, než byly lži normalizačních soudruhů v sedmdesátých letech.“ abýval se problémem mladých, konvertujících k islámu – lidé absolutně nejsou varováni, co je z hlediska islámského náboženství může čekat. „Obrovská nehorázná lež. To, jak se učí, nebo spíše neučí, co se říká, co oni slyší, to byla hromada naprostých nepravd. A nyní, pořady o Saúdské Arábii, o tom, jak je správné se zahalovat… Já to nemohu jinak komentovat, než že Česká televize a Český rozhlas si jedou vlastní politiku. Základem toho všeho je lež zvaná multikulturalismus, postmodernismus, lež pocházející ze sociálních věd sedmdesátých let, kdy západní humanitní vědci a sociologové v reakci na první konflikty s přistěhovalci v západní Evropě si začali vymýšlet, že ty konflikty neexistují a že je vlastně jedno, k jaké patříte kultuře, jaké zastáváte hodnoty, všechny kultury jsou si rovny, ta naše evropská nebo postkřesťanská není lepší než ty ostatní, je možná horší… Postupně začala vznikat představa, že místní by se měli přizpůsobit tomu přistěhovalci. Dnes už ze západní Evropy slyšíte hlasy, že by se přistěhovalcům měla povolit pedofilní manželství, protože je to jejich kultura, že je naprosto v pořádku, když jsou v Německu nevěstince pro zoofily, protože to je jejich kultura a mají na to právo. Jakmile řeknete, že je všechno jedno, tak nakonec vyhrají ti, kteří nemají žádné zábrany.“

Toto všechno podle přítomných hostů neudělali nějací spiklenci, ale zlenivělá vzdělaná vrstva více méně z pohodlnosti a zbabělosti.

Ne-profesor Halík a neschopný Dienstbier

V odpovědi poté pokračoval sociolog Hampl: „Lidé jako Halík, který za svůj život nenapsal ani jednu vědeckou práci... A to se neví – pražská univerzita, kde je profesorem sociologie, nemá práva jako jiné univerzity. V tom vědeckém světě mu nejsou přiznávána práva profesora. Je to jenom něco, co má do médií. A takovíto lidé různě vystupují, říkají své názory, ale za celý svůj život jsem nenarazil na jedinou studii, která by říkala, že multikulturalismus může fungovat. Všechny studie říkají opak.“

A Koller obrazně udeřil: „Lhaní v médiích je vědomé porušení zákona. Vytváření syndromu viny, kdy se neustále ukazuje, jak ti běloši jsou špatní a všem ostatním ubližují. Najednou tady máme tendenci ukazovat, že jsou zlí, oškliví, rasističtí, jak všem ostatním ubližovali a jak by jim měli splatit, co se jim ubližovalo před několika sty lety. To je vyloženě záměrná lež, která má zničit kulturu a morálku Evropanů.“

Marek Černoch pak přítomné seznámil se svojí zkušeností z diskuse v pořadu ČT Události, komentáře: „Sedíte tam proti dvěma, třem a moderátor se chová jako váš největší nepřítel. Slova jako fašismus používá ministr Dienstbier, který je nejarogantnější a nejneschopnější ministr, který tu kdy byl,“ za což jej odměnil bouřlivý potlesk. „Svoboda slova dnes neexistuje,“ dodal smutně.

Afterpárty na americké ambasádě

Další dotaz se týkal neziskových organizací. „Konec nekontrolovatelného přesunu peněz,“ brojil Koller. „Žádné peníze ze Saúdské Arábie, přinesené v tašce, žádné peníze z americké ambasády, žádné peníze z Bruselu.“ A zase bouřlivý potlesk. „Hlavně žádné peníze tohoto státu politickým neziskovkám. Já vnímám neziskovku jako organizaci, jakou můžeme třeba vidět ve Spojených státech, kde lidé pracují dobrovolně, a ne že si z toho udělají živnost a mají platy jak jinde ředitelé. Můžeme dávat peníze neziskovkám, které se starají o staré občany, které pomáhají invalidům, které se starají o osiřelé děti, o hospice.“

Černoch se pak přidal: „Je větší tlak z Rady Evropy podporovat neziskovky, které podporují multikulturalismus. Nikdo neví, kam ty peníze tečou. U nás není žádná kontrola, co ti lidé vlastně dělají. Rekonstrukce státu – obrovská organizace. Jak je možné, že po schválení zákona o registru smluv si udělají afterpárty na americkém velvyslanectví? Už tam je jasné, odkud fouká vítr. Jak to, že právníci této společnosti a jiných neziskovek mají sto tisíc měsíčně?“

Likvidátor Babiš

Podle Kollera je potřeba se podívat pod prsty Andreji Babišovi: „V Praze máme 130 divadel, v Paříži je jich 132! Ta pařížská se skoro uživí, ta pražská skoro žádné. A když se podíváme, co dělají páni umělci? Honí politiku, lžou nám v televizi a vymýšlejí multikulturní pohádky. Když je tu tedy tržní hospodářství, ať každý předvede, jak se sám uživí a ne abychom dotovali kdejakého povaleče. Který živnostník dostane od státu peníze za to, že nic nedělá? Nikdo! To dostávají jenom herci a neziskovky. A jsme u toho, co dělá pan Babiš. On se snaží zlikvidovat to, co nám zbylo z národního průmyslu. Pan Babiš je totiž hlavním prosazovatelem amerických smluv TTIP a TISA. A to je větší nebezpečí než migranti. Na migranty nám stačí pár tisíc vojáků, kteří budou plnit svoji povinnost a budou střílet. Ale vyhnat ekonomický problém jménem TTIP a TISA, to je katastrofa, která nás ohrožuje víc než kdysi německý nacismus.“

A padl dotaz k docentu Konvičkovi, jak se na jeho aktivity dívají kolegové a nadřízení na akademické půdě. „Měli jsme nedávno setkání a šel jsem tam tak trochu s obavami, jak to dopadne. A bylo to parádní. Z mého oboru, tj. zoologie, ekologie mi říkali, jestli nepotřebuji nějakou podporu. Mnohé z toho, co říkám, neplatí jenom ve vztahu islám versus Evropa, ale platí to ve vztahu invaze – neinvaze, je milión příkladů z živočišné říše. Když byste modelovali invazi nějakého organismu do nového území, tak byste použili v podstatě stejné vzorečky, jako když byste modelovali to, co se děje dnes. A kdo je trošku rozumný v téhle profesi, tak to prostě ví. A pak je samozřejmě pár takových, kteří tvrdí, že jsem nácek. Těm se prý nelíbí, jakými lidmi se obklopuji. Tím myslí vás, normální lidi! To navoněné princátko z ambasády táhne za jeden provaz s tím úplně posledním pastevcem koz, který někde podřezává lidi.“

Akční výbory mladých akademiků

„Společnost, který je rozdrobená, atomizovaná, kde profesor si myslí, že dělník je jeho nepřítel a lékař si myslí, že konstruktér je jeho nepřítel, to je špatně. Tam, kde intelektuál pohrdá těmi obyčejnými lidmi, nebo se jich dokonce bojí, taková společnost se neubrání. Proto já jsem rád s vámi. A když mi říkají, proč se obklopuji takovými lidmi, tak namítám – a proč mě neobklopujete vy?“ rozohnil se opět Konvička za bouřlivých ovací přítomných.

Petr Hampl dále reagoval: „Profesoři, kterým je kolem 60 let,i starší. Zvláště ti, za kterými jsou vědecké práce a něco znamenají, ti mají vesměs stejné názory jako my. Neradi o tom mluví, že by to znamenalo nějaké šikanování, ale jinak to vidí úplně stejně. Proti tomu jsou takoví nadšení akademici do třiceti let, kteří běhají s transparenty, zakládají různé akční výbory. Pokud nedojde k nějaké změně, tak odchodem těch slušných lidí do důchodu se univerzity ještě dramaticky změní a budou vypadat jako v padesátých letech. Mentalita těch dnešních mladých akademiků je stejná, jako byla u těch komunistů těsně po roce 1948, jak běhali, dělali čistky. Ty jejich výrazy… je to fakt totéž. Ono s tím souvisí i to, že dramaticky klesá, alespoň v těch sociálních vědách, úroveň vědecké práce.“

Ne záklaďákům, ano branné výchově

„Zavedení povinné základní vojenské služby asi není namístě,“ řekl na další impuls od přítomných Lidinský. „Zkusme si představit, že bychom někoho nutili, kdo nebude chtít, aby uměl sofistikovaně ovládat moderní zbraňové systémy. To už není třeba dělostřelectvo, kde se zvedl náboj a vystřelilo se třeba do vzdálenosti pěti kilometrů. Máme systémy, které jsou založeny na detekci, GPS, satelitech. Ani dvouletá služba by nedokázala dostatečně motivovat mladé chlapce nebo muže k tomu, aby se zhostili ovládat ty zbraně tak, jak by měli. Naopak, velký přínos bych viděl v tom, aby Armáda ČR začala efektivně využívat naše aktivní zálohy, aby udělala prostor pro to, aby se mohli zapojit do tohoto výcviku a mohly doplňovat složky a prapory, které plní službu i v zahraničí. Naše idea je zavedení jakési branné výchovy na základní a střední školy. Na základní škole by se sedmáci-osmáci měli začít řádně socializovat, aby se naučili působit v týmu, aby se naučili respektovat týmová nařízení nebo pravidla, aby byli schopni se podřídit týmovému duchu, což v současné době bohužel nefunguje. A na středních školách pro chlapce a dobrovolně i dívky, aby přešli k praxi. To znamená třeba zdravověda, a aby z těchto lidí už byl jen malý krůček pro ty, kteří by šli do policejních sborů, do armády, jako hasiči nebo záchranáři, ale i ti, kteří by šli do aktivních záloh. Znovu nastolit vlastenectví, zodpovědnost a týmovou práci.“

Migranti na Karvinsko a chudáci Romové

V závěru akce pak docent Konvička překvapil přítomné: „Spekuluje se, že by nastěhovali migranty do levných, zestárlých dělnických čtvrtí na Karvinsku nebo v Havířově, kde dnes žijí jen důchodci a Romové. Budu je chránit, protože ve chvíli, když by se do těchto částí začala stěhovat tahle parta, tak ti Romové, ať už je máme nebo nemáme rádi, tak oni by byli jejich první obětí. Jako jsou první obětí pasáctví na Chomutovsku a Teplicku. Jistě, někteří s nimi spolupracují, někteří se zapletou, ale to odnášejí ti Cigoši jako první. Často se nemohou bránit. Pak by se vytvořila naprosto třaskavá věc. Na jedné straně by se část těch Romů stala obětí a ta agresivnější část by se k nim přidávala a velice rychle bychom tu mohli mít příklady jako byly ve Francii. Islám je stejně hnusný v subsaharské Africe, v Libyi nebo v romském ghettu na Ostravsku.“

„Ti, kteří nás před šesti, sedmi lety prudili zakřivenými banány a eurofondy, čórkami za golfová hřiště, tak ti v posledních dvou letech ukázali, že jsou ochotni nechat zabíjet své vlastní lidi, jenom aby se udrželi u koryt. Že naprosto selhali v tom jediném, co elity a politici měli dělat – ochrana práv a svobod svých vlastních občanů. Je to naprosté pošlapání všeho, o čem by politika měla být. Jsme ve zvláštní a paradoxní situaci. Ještě nikdy za posledních patnáct až dvacet let lidi nebyli tak naštvaní,“ uzařel „duchovní otec“ Bloku proti islámu Martin Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…