Nečas nevládne ani rok. Už teď chce ale třetina lidí předčasné volby

12.05.2011 19:59

Více než třetina Čechů volá po uskutečnění předčasných voleb. Dvě třetiny veřejnosti pak soudí, že působení Radka Johna ve vládě nic nezměnilo. Více než polovina lidí tak jeho odchod z kabinetu vítá.

Nečas nevládne ani rok. Už teď chce ale třetina lidí předčasné volby

Pokud vláda premiéra Petra Nečase (ODS) padne, většina lidí bude preferovat předčasné volby. Vyplynulo to z exkluzivního bleskového průzkumu agentury SC&C pro Českou televizi.

O korupci prý moc nejde

Valná většina respondentů výzkumu navíc soudí, že Nečasova vláda boji s korupcí příliš nefandí. Předseda Věcí veřejných Radek John ve funkci ministra vnitra u respondentů také moc nezabodoval. 66 procent dotazovaných soudí, že jeho působení ve funkci nic nezměnilo.

I přesto, že vláda neúřaduje ani rok, už celá třetina hlasů v průzkumu, konkrétně 32 % souhlasí s předčasnými volbami. Její pokračování si přeje 24 procent respondentů.

Koalici ODS a ČSSD fandí každý desátý

18 % dotázaných preferuje pravicovou vládu občanských demokratů spolu s TOP 09. Jen 16 % lidí by upřednostnilo šanci sociálních demokratů na sestavení vlády. Desetina respondentů by pak situaci řešila velkou koalicí ODS a ČSSD.

Podle výsledků průzkumu agentury SC&C pro ČT navíc 54 procent odpovídajících souhlasí s Johnovým odchodem z funkce místopředsedy vlády.

Více k výzkumům:

 CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…