Německo: Uprchlíci, zůstaňte venku? No, takto to dopadlo

05.09.2017 8:26

Německému obyvatelstvu pomalu, ale jistě dochází s žadateli o azyl z Afriky a Blízkého východu trpělivost. Naposledy se rozhodla k ráznému kroku majitelka obchodu v bavorském Tögingu.

Německo: Uprchlíci, zůstaňte venku? No, takto to dopadlo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Mnozí žadatelé o azyl v Německu patrně nepochopili, že zboží v obchodech není zadarmo, ale musí si na ně vydělat a koupit si je za peníze. Majitelka obchodu „12 planet“ v malé bavorské obci Tögingu se snažila poměrně dlouho být trpělivá a posuzovat kulturní odlišnosti ve vnímání soukromého majetku velkoryse a jaksi multikulturně. Když však žadatelé o azyl odcizili z její pokladny celých 400 eur, došla jí trpělivost.

„Pozor! Veřejné prohlášení: Nepřejeme si, aby do našeho obchodu dále chodili žadatelé o azyl,“ vyvěsila oznámení bezradná Birgit Bachhammerová dle deníku Passauer Neue Presse, pro který exkluzivně svůj poněkud kontroverzní krok vysvětlovala. „Pachatelem je pokaždé žadatel o azyl. Můžete je pořád sledovat a být kdo ví jak opatrní, ale stejně si najdou nějaký způsob, jak vás znovu okrást,“ stěžovala si zoufalá majitelka obchodu.

Anketa

Kdo by měl být německým kancléřem?

hlasovalo: 7648 lidí

Ačkoli s jejím rozhodnutím většina obyvatel souhlasí, na vstupních dveřích obchodu se objevily i negativní reakce. „Krádež má negativní vibrace. Tímto způsobem jste otevřela dveře rasismu,“ obvinil majitelku obchodu nejmenovaný obyvatel obce. Tuto neděli se do celé záležitosti vložil také starosta obce Dr. Tobias Windhorst, který se rovněž věnuje vykonávání právnické praxe a je obeznámen s antidiskriminačním zákonem.

Redakci deníku Passauer Neue Presse sdělil, že se hodlá obrátit na Antidiskriminační federální agenturu vlády v Berlíně. Pokud se tedy majitelka obchodu nerozhodne ceduli strhnout, může tak čelit v blízké době finančním sankcím a dalším postihům. Podobným způsobem na opakované krádeže páchané žadateli o azyl reagoval přibližně před rokem také majitel obchodu v jiné bavorské obci Selb, která leží přes 250 km od Tögingu.

Zdejší majitel obchodu zase na vstupní dveře připevnil cedulku s nápisem „Migranti musí zůstat venku“ a navíc k nápisu přidal obrázek psa. O několik měsíců později skončil celý případ před soudem. Jak v listopadu 2016 referoval například magazín Spiegel, nejmenovaný čtyřiapadesátiletý muž byl nucen v rámci trestu přispět částkou 1800 eur dvěma mateřským školkám. Pokud by odmítl, čekala by jej pokuta ve výši 4950 eur.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…