Nigel Farage odstoupil

04.07.2016 11:51

Nigel Farage rezignoval na svou pozici lídra protievropské strany UKIP. Učinil tomu tak pouhé dva týdny poté, co si obyvatelé Velké Británie v referendu zvolili vystoupení z Evropské unie. „Dosáhnout více jsem již nemohl,“ uvedl Farage.

Nigel Farage odstoupil
Foto: wikipedia
Popisek: Lídr strany UKIP Nigel Farage.

Ve svém londýnském projevu Nigel Farage, který byl zvolen do Evropského parlamentu v roce 1999, zmínil, že o kariéru politika nikdy nestál, a proto se jí nyní vzdává.

„Nyní cítím, že jsem udělal vše, co jsem si předsevzal. Skutečně jsem již nemohl dosáhnout ničeho víc,“ uvedl Farage.

„Rozhodl jsem se odstoupit z vedení UKIP. Vítězství v referendu znamená, že veškeré mé politické ambice byly naplněny. Do politiky jsem šel s tím, abych z Británie učinil suverénní stát, který si bude vládnout sám. Kariérním politikem jsem se nikdy stát nechtěl,“ uvedl.

„UKIP je ve velmi dobré pozici a může se i nadále těšit mé podpoře, čímž si získá ještě více hlasů. Zatímco je zcela jisté, že EU opustíme, podmínky výstupu ještě zcela jasné nejsou. Jestliže se bude v tomto ohledu vláda chovat nezodpovědně a Labour Party se odcizí od svých voličů, nejsvětlejší dny UKIP by mohly teprve přijít,“ varoval Farage.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…