Nové informace o útoku na tým Borussie Dortmund. Německý deník dostal podezřelý e-mail...

15.04.2017 15:26

Za útokem na fotbalový klub Borussia Dortmund nemuseli stát Islamisté. S odvoláním na další zdroje o tom informoval server berlínského listu Tagesspiegel. Podle expertů drobnosti ukazují, že nemuselo jít o útok islamistů. Zato údajně nelze vyloučit, že za útokem stáli pravicoví radikálové.

Nové informace o útoku na tým Borussie Dortmund. Německý deník dostal podezřelý e-mail...
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Je diskutabilní, zda za útokem na autobus fotbalového týmu Borussie Dortmund stáli islamisté. Některé okolnosti tomu sice nasvědčují, ale podle expertů může jít o podstrčené indicie, na kterých některé věci nesedí. Bohužel také nelze vyloučit, že mohou následovat další útoky, bezpečnostní složky zůstávají v pohotovosti.

Ve čtvrtek večer prý obdržela redakce deníku Tagesspiegel upozornění, že by Německo mělo brát útoky vážně. Vše nasvědčuje tomnu, že šlo o e-mail pravicových radikálů. V e-mailu je zmíněn Adolf Hitler, ale také „multi-kulti“. Výbuch u autobusu Borussie byl prý posledním varováním. Další útok, k němuž má podle pisatelů dojít, bude nebezpečnější.

Celou pzrávu v němčině naleznete zde

K dalšímu útoku má dojít 22. dubna, kdy se v Kolíně nad Rýnem koná velký sněm Alternativy pro Německo. Ta se netají svým odporem k EU a k uprchlíkům. Proti sjezdu se chystají protestovat příznivci levice – a právě tady hrozí velké riziko útoku. Možná půjde o útok na levicové demonstranty, ale může jít také o útok levicových aktivistů proti příznivcům Alternativy pro Německo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…