Noviny: Náměstek ministra průmyslu Novotný vykonával přes deset měsíců neslučitelné funkce

05.01.2015 8:04

Náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný (ČSSD) déle než deset měsíců vykonával dvě neslučitelné funkce, když byl zároveň zastupitelem Ústeckého kraje. V dnešním vydání to píše krajská Mladá fronta Dnes (MfD). Novotný se nakonec mandátu zastupitele vzdal. Náměstkem ministra je od loňského února.

Noviny: Náměstek ministra průmyslu Novotný vykonával přes deset měsíců neslučitelné funkce
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Ministerstvo vnitra dospělo k závěru, že v případě, kdy člen zastupitelstva kraje vykonává současně funkci náměstka ministra, naplňuje podmínky neslučitelnosti funkcí podle zákona o volbách do zastupitelstev krajů," sdělil deníku Josef Holek z tiskového odboru Ministerstva vnitra.

Novotný se podle MfD mandátu vzdal poté, co se list začal o jeho střet zájmů zajímat. "Již jsem zaslal dopis s rezignací na krajského zastupitele hejtmanovi Ústeckého kraje panu Oldřichu Bubeníčkovi. Tímto je toto téma pro mě uzavřeno," řekl Novotný.

Novotný byl v minulém volebním období náměstkem primátora Mostu, ČSSD vedl jako lídr i v podzimních komunálních volbách.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…