Nový internetový vtípek na Andreje Babiše. Podívejte se

20.05.2014 12:18

V posledním týdnu před volbami do Evropského parlamentu stoupá počet útoků na očekávaného vítěze voleb - hnutí ANO. Hnutí miliardáře a ministra financí Andreje Babiše je zejména na internetu častým terčem útoků, inspirujících se často jeho názvem.

Nový internetový vtípek na Andreje Babiše. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Nejnovější internetovou iniciativou je v tomto směru internetová stránka „mamvolitano.cz“. Po jejím zadání do vyhledavače se objeví stručná (jednoslovná) negativní odpověď na dotaz. Stránka s nejspíš rekordně stručným obsahem získala již více než 1200 „lajků“ a sdílelo ji 64 lidí.

Stabilní protibabišovskou iniciativou, která však před volbami zvýšila svou aktivitu, je facebooková skupina „Řekněte ANO ne“. Z jejího záhlaví shlíží zamyšlený lídr kandidátky Pavel Telička, doplněný dotazem „Vyjde nám to znovu?“. Mezi nejaktuálnějšími příspěvky dominuje video, nesoucí titulek „o chorém mozku soudruha Babiše“, a ironický obrázek, na kterém je ministr obrany a bývalý výkonný umělec Martin Stropnický vyobrazen s kombinací violoncella a střelné zbraně jako „Maestropnický“.

Následuje převzatý článek, popisující rodinný původ lídra eurokandidátky ANO Pavla Teličky. Zmiňuje se o jistém Františku Teličkovi, později v textu identifikovaném jako otec Babišova prvního kandidáta. Ten působil již od padesátých let jako diplomat, přičemž měl mít blízké vztahy k sovětské rozvědce, která jej opakovaně pověřovala zásadními úkoly. Mimo jiné měl být jejím dlouholetým rezidentem na nejexponovanějším místě - ve Washingtonu.

Nejsou to jediné útoky na šéfa hnutí ANO. Již po parlamentních volbách byly zprovozněny internetové stránky www.stb.cz, zabývající se především spoluprací někdejšího obchodního zástupce firmy Petrimex Andreje Babiše s československou rozvědkou. Stránka ministra financí přejmenovává na Bureše, což mělo být jeho krycí jméno, a v narážce na tápající česko-slovenské vyjadřování Andreje Babiše hlásá „Nesiem vám materiály od pána Bureša“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…