ODS má nové místopředsedy. Uspěli ale jen Kupka a Tošenovský

18.01.2014 20:08

V prvním kole volby si dnes občanští demokraté zvolili za místopředsedy Martina Kupku a Evžena Tošenovského. Kupka dostal 291 hlasů, Tošenovský o pět méně. Podívejte se na jejich profily.

ODS má nové místopředsedy. Uspěli ale jen Kupka a Tošenovský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování na 24. kongresu ODS

Rodák z Jilemnice Martin Kupka (38) vystudoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK v Praze a obor masová komunikace tamtéž. Devět let pracoval v Českém rozhlase jako moderátor a redaktor, osm let byl ředitelem a organizátorem festivalů vážné hudby v Karlových Varech a v libereckém regionu. V letech 2001 a 2002 byl mluvčím pražského magistrátu, poté podnikal v oblasti mediálního poradenství a PR.

Podívejte se na kandidátský projev Petra Kupky

Od roku 2003 byl šest let mluvčím Středočeského kraje, od ledna do května 2009 mluvčím Ministerstva dopravy a od června 2009 do června 2010 vedoucím mediální sekce ODS. V roce 2010 byl několik měsíců mluvčím vlády a ředitelem tiskového odboru Úřadu vlády. Od roku 2007 přednáší na Fakultě sociálních věd UK o komunikaci s médii a o kultuře mluveného projevu. V ODS je členem regionální rady a předsedou oblastního sdružení Praha - východ.

Tošenovský chtěl nahradit Klause

Evžen Tošenovský (57), poslanec Evropského parlamentu (EP, od roku 2009), místopředseda výboru pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu. Rodák z Ostravy vystudoval Ekonomickou fakultu Vysoké školy báňské, poté působil jako matematik-analytik ve Vítkovických železárnách a v letech 1991-1993 byl matematikem v soukromé německo-české firmě Pike Eletronic spolupracující se společností Siemens.

V roce 1990 byl zvolen do zastupitelstva Ostravy a tři roky nato se stal tamním primátorem. Z této funkce odstoupil v prosinci 2000 kvůli úřadu hejtmana Moravskoslezského kraje, jímž byl do roku 2008. V letech 2001 až 2008 byl předsedou Asociace krajů ČR. Členem ODS je od jejího založení v roce 1991. V roce 2002 se chtěl ucházet o funkci předsedy ODS po odcházejícím Václavu Klausovi, nakonec ale na kandidaturu rezignoval. Vysvětlil to tím, že ho Klaus a tehdejší vedení v čele ODS nechtěli. V letech 2006 a 2008 neúspěšně kandidoval na místopředsedu strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…