Občanští demokraté chtějí mimořádnou schůzi Sněmovny k mýtnému

21.01.2016 13:38

Opoziční ODS a TOP 09 dnes podaly návrh na svolání mimořádné schůze k tendru na provoz mýtného systému. Podle předsedy klubu ODS Zbyňka Stanjury vládní koalice ani po dvou letech nepohnula se soutěží na nového provozovatele mýtného systému ani o krok. Občanští demokraté to uvedli v tiskové zprávě. Předseda Sněmovny musí schůzi svolat do deseti dnů.

Občanští demokraté chtějí mimořádnou schůzi Sněmovny k mýtnému
Foto: Robert Sedmík
Popisek: Karel Feix, ředitel společnosti Kapsch

Desetiletá smlouva s dosavadním provozovatelem společností Kapsch vyprší na konci letošního roku. Ministerstvo dopravy nyní hledá nového provozovatele. Koncem minulého roku ministerstvo připustilo, že soutěž nestíhá a že bude nutné smlouvu s Kapschem bez soutěže prodloužit alespoň o rok a čtvrt.

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) zadal loni v říjnu bez soutěže firmě Deloitte zakázku na poradenství při přípravě veřejné soutěže na výběr provozovatele mýtného systému od příštího roku. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale tuto zakázku zrušil. Postup ministra dopravy v této věci kritizoval už dříve premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který požadoval, aby se zadávání zakázek bez výběrového řízení zpřísnilo.

„Ministři ANO opakovaně mění názory a zvolené postupy. Výsledkem a poslední kapkou bylo zrušení výběru poradenské firmy na mýtný systém, kterou ministerstvo dopravy vybralo nezákonně formou jednacího řízení bez uveřejnění,“ uvedl Stanjura. „Odmítáme toto chaotické a amatérské řízení resortu a vyzýváme pana premiéra, aby neschopnost pana ministra začal řešit,“ stojí v tiskové zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…