Odborníci budou na konferenci hledat cesty, jak by se města měla vyrovnat s migrací

16.06.2016 6:33

Odborníci na architekturu, urbanismus, městské plánování a krajinotvorbu budou v Praze dva dny hledat a nabízet inovativní řešení a cesty, jak se mohou města Evropy a Západu úspěšně a bezbolestně vyrovnat s přílivem nových obyvatel. V karlínském Foru dnes začíná mezinárodní konference reSITE 2016, na kterou přijíždí osm stovek expertů z celého světa.

Odborníci budou na konferenci hledat cesty, jak by se města měla vyrovnat s migrací
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Volbou letošního tématu si organizátoři festivalu kladou za cíl přeladit pozornost z hranic jednotlivých států do měst, která jsou po tisíciletí přirozenými centry lidské migrace. Pozvali světové odborníky z řad architektů, urbanistů, zástupců měst, investorů, developerů, vyučujících na univerzitách či sociálních aktivistů.

Nejsilněji zastoupené bude Německo. Jednu z hlavních přednášek bude mít Martin Rein-Cano, který zaujal svět svou koncepcí multikulturního městského parku Superkilen v Kodani. Organizátoři pozvali i jednoho z hlavních urbanistů Mnichova Martina Klamta. Německá zkušenost s přesídlováním lidí je výjimečná jednak tím, že je Německo vysněnou cílovou stanicí mnoha uprchlíků, ale i kvůli zkušenosti se sloučením země a přelivem lidí mezi ekonomicky nevyrovnanými částmi sjednocené země.

Z New Yorku přijede Carl Weisbrod, expert na bytovou politiku a komisař územního plánování s více než třicetiletou zkušeností. Pracoval se starostou Michaelem Bloombergem i nynějším starostou New Yorku Billem de Blasiem. Dorazí i architektka Mimi Hoangová, která se specializuje na mikrojednotky pro mladé rodiny.

reSITE je nezisková platforma, jež podporuje pochopení a vzájemné působení urbanismu, politiky, kultury,a ekonomiky ve světě stále rostoucích měst. Do Prahy zve letos popáté světové špičky z oblasti městského plánování, architektury a městského rozvoje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…