Okamura: Firmy krachují, lidé bez práce a Piráti chtějí dotaci na homosexualistický festival?

26.03.2021 18:56

„To mi hlava nebere. Firmy krachují, lidé přicházejí o práci a Piráti a jejich koaliční partneři chtějí schválit dotaci 650 tisíc korun na homosexualistický festival Prague Pride! Kvůli nepřítomnosti některých pražských koaličních zastupitelů dotace neprošla, ale bude se o tom hlasovat znovu a Piráti slibují, že už to projde. Myslím, že v současné krizové době by se tyto peníze daly využít mnohem lépe,“ pozastavil se Tomio Okamura nad rozhodnutím pražského magistrátu.

Okamura: Firmy krachují, lidé bez práce a Piráti chtějí dotaci na homosexualistický festival?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

Zastupitelé hlavního města finanční podporu pro letošní ročník festivalu Prague Pride neschválili, radní pro kulturu Hana Třeštíková pro festival, který se koná každoročně během srpnových dní, navrhovala dotaci ve výši 650 tisíc korun.
 
Připomeňme si, že v letech 2016, 2017 a 2018 si festival přišel na 818 tisíc korun. Pravé žně nastaly až se současnou garniturou v čele s primátorem pirátem Hřibem. V roce 2019 šlo o 800 tisíc a v roce 2020 rovný milion.
 
 
„Zastupitelstvo hl. m. Prahy dnes neschválilo můj návrh na podporu festivalu Prague Pride. Chyběly hlasy opozičních ODS a ANO, ale také bohužel koaličních zastupitelů z řad TOP 09 a STAN. Je to smutná vizitka těchto stran,“ uvedla poté na sociální síti Třeštíková. 
 

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí
 
Primátor Zdeněk Hřib vzápětí ale vzkázal, že rozhodnutí zastupitelstva nemusí být konečné. Prý se o penězích pro Prague Pride bude hlasovat znovu.
 
S tím se nehodlá smířit předseda SPD. „Navíc si myslím, že mnozí slušní homosexuálové ani neusilují o to, aby museli po městě pochodovat v exhibicionistických kostýmech a polonazí. Chtějí v klidu žít a nechtějí, aby byli s tímto spojováni. Sexuální orientace je soukromou záležitostí každého,“ zmínil Okamura s tím, že hnutí SPD odmítá perzekuci homosexuálů či transsexuálů. Homosexuálové i transsexuálové mají dle SPD právo na stejné občanské svobody jako ostatní občané.
 
„Největším nebezpečím pro homosexuály jako osoby, je v současnosti nenávistný islám, který prosazuje trest smrti za homosexualitu. Podle hnutí SPD je základem státu ale tradiční rodina, ve které táta s mámou vychovávají děti. Tradiční rodina si od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu,“ dodal Okamura.  
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…