Okamura i dnes vychrlil další text. Budete se divit

07.01.2015 11:45

Tomio Okamura prezentoval ve velkém rozhovoru své vize a všechny problémy současného světa. Ten se podle Okamury v roce 2014 změnil především v tom, že se rozpůlil na hodné Ukrajince a zlé Rusy. Toto vidění světa optikou USA prý ale naštěstí nemá budoucnost.

Okamura i dnes vychrlil další text. Budete se divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Asie nebo Latinská Amerika mají vidění jiné nebo opačné díky svým zkušenostem s americkou podporou fašistických diktatur a pravicových teroristů,“ dodává šéf Úsvitu. Naštěstí prý reakce Evropanů mírní zima, protože každý v Evropě potřebuje ruský plyn. Pokus přetáhnout Ukrajinu na stranu NATO podle něj skončí kompromisem. Jeho součástí bude muset být samostatnost ruských oblastí, protože jsou v situaci, kdy tam prakticky každá rodina má v důsledku ukrajinského bombardování nějaké mrtvé.

Druhým nebezpečím je hrozba islámu, u které podle Okamury chybí poctivá analýza. Nelze však prý přehlížet, kdo vyrobil al-Kajdu nebo Tálibán. „V tuto chvíli všichni víme, že to byly USA, které podněcovaly války a nenávist v regionu,“ připomíná Okamura. Tálibán vytvořily pro boj se Sověty, Islámský stát zase jako opozici proti syrskému prezidentu Asadovi. Důvodem nepokojů na Středním východě je podle poslance vždy ropa. „S nadsázkou řečeno – zrušte ropu a je po nebezpečí,“ doporučuje s tím, že pak už USA nebudou mít důvod vyvolávat v regionu války.

Okamura věří, že když necháme muslimy v jejich zemích žít po jejich, dají nám oni zase pokoj zde. Platí to však prý i naopak – muslimové do Evropy nepatří. „Když přijedou jako turisté a zase odjedou, tak v tom problém nevidím, ale smírné soužití muslimů a křesťanů je nemožné,“ myslí si. Z toho důvodu je Okamura abslutně proti imigraci. Lidem bychom prý měli pomáhat v jejich zemích, ale netahat je k nám.

Rusko – další potenciální problém – podle něj drží prezident Putin pevně v rukou obzvlášť poté, co ekonomická a politická agrese EU sjednotila obyvatelstvo. Výsledkem sankcí je podle Okamury obchodní válka, která ničí i české firmy. Představa, že porazíme Rusko a vyděláme na tom, je podle něj směšná.

Rok 2015 podle Okamury také rozhodne, jakým směrem se bude ubírat EU – zda k větší centralizaci, nebo naopak k posilování států. Jak to dopadne prý nejspíš rozhodnou peníze. Přirozený je návrat k národnímu státu a vlastenectví, ale je možné, že se podaří masivní kampaní prosadit opak.

Spojené státy americké jsou prý stále velmocí, která nemá konkurenci, a Číně případně dalším zemím bude dlouho trvat, než se dostanou na jejich úroveň. Jednou k tomu ale dojde.

„Čína jako aspirant na nejbohatší zemi světa ovšem není svou podstatou tak agresivní válečná velmoc a nic nenasvědčuje, že by k tomu Čína směřovala,“ věří. Zatímco USA se prý inspirují Římany nebo Napoleonem a prosazují se zbraněmi, Čína dobývá vliv ekonomicky. „Je to vidět nejen v Asii, ale hlavně v Africe – tam, kde včera selhaly kalašnikovy, tam dnes fungují čínské peníze,“ připomíná.

Ohledně spekulací o zániku západní civilizace Okamura připomíná, že každá civilizace nakonec zanikla. „K tomu, aby národ, civilizace přežily, musí mít vnitřní sílu – chuť bojovat, vůli svou kulturu rozvíjet a přesvědčení položit za svou zemi život, za svůj národ zemřít,“ připomíná. Je prý dobré si dnes povšimnout silné vůle muslimů pro své naděje nejen zabíjet jiné, ale i sami umírat. Evropané naopak k témuž mají odpor.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Co se objevilo na Facebooku Tomia Okamury:

Zeptali jste se mne na moje názory na aktuální mezinárodní otázky - a zde odpovídám na nejčastější z nich. Jestli souhlasíte, prosím sdílejte.
Jak hodnotíte mezinárodní situaci v roce 2014? Čím je pro vás svět jiný než na začátku roku?

Náš svět se rozpůlil na hodné Ukrajince a zlé Rusy. Naštěstí tohle vidění světa optikou USA nemá ve světě velkou budoucnost. Asie nebo Latinská Amerika mají vidění jiné nebo opačné díky svým zkušenostem s americkou podporou fašistických diktatur a pravicových teroristů. Naštěstí je zima a ta zmírní reakce – každý v Evropě teď potřebuje ruský plyn. Samozřejmě pokusy přetáhnout Ukrajinu do sféry vlivu NATO budou mít dozvuky i v roce 2015, ale doufám, že skončí smírným kompromisem – tím by měla být každopádně neutralita Ukrajiny a samostatnost ruských oblastí. Nenávist mezi oběma etniky – Rusy a Ukrajinci je pro příští desetiletí nepřekonatelná – prakticky v každé ruské rodině na západní Ukrajině jsou mrtví a zmrzačení ukrajinským bombardováním. Vraždění civilistů ukrajinskou armádou bohužel žádná jednání nesmažou.

A co hrozba islámu?

Pokud jde o islám, tak nám tu chybí poctivá analýza co a proč se děje. Kdo a proč vyrobil Al-Kaidu, Talibán, Islámský stát. V tuto chvíli všichni víme, že to byly USA, které podněcovaly války a nenávist v regionu – nejprve podporovaly Saddáma Husajna proti Íránu, aby vzápětí svého spojence sesadily. Vytvořily Talibán pro boj s Rusy a naposledy islamisty v Sýrii jako rebely proti Asadovi. Na Středním východě se v podstatě stále válčí, zabíjí a důvod je jediný – ropa. S nadsázkou řečeno – zrušte ropu a je po nebezpečí. Islamisté přijdou o peníze a USA o důvod v regionu vyvolávat války. Pokud necháme muslimy žít si jejich život po svém, tak věřím, že je větší šance, aby se oni méně zajímali o nás. Samozřejmě tu platí opačná premisa – do Evropy muslimové nepatří. Když přijedou jako turisté a zase odjedou, tak v tom problém nevidím, ale smírné soužití muslimů a křesťanů je nemožné, protože muslimové trpí pocitem nadřazenosti nad nevěřícími, opovrhují námi a mají tendence nutit ostatní, aby přijímali jejich víru. Navíc muslimské zákony a předpisy jsou absolutně v Evropě nepřijatelné, nedemokratické a odporují základním lidským právům. Z tohoto důvodu jsem absolutně proti jakékoli imigraci – pomáhejme lidem v nouzi v jejich zemích, ale netahejme je k nám, zvláště ty, kteří se nechtějí přizpůsobit našim pravidlům a zvyklostem. V důsledku to ublíží všem – nám i jim.

Vydrží Putinův režim, nebo padne pod tíhou sankcí a negativních zpráv v hospodářství?

Netuším, ale pochybuji, že by Putin nedržel zemi pevně v rukou – ekonomická i politická agrese USA a EU proti Rusku Rusy sjednotila. Rusové v dějinách trpěli pod skutečnými diktátory, jako byl Stalin. Nic ovšem jejich pozici neposílilo jako vnější agrese. Tady neplatí standardní model ze Západu, kde v momentě krize občané podkopnou vládě židli. Rusy krize jen sjednotila.

Jaký je podle vás výsledek sankcí vůči Rusku, vedly k něčemu pozitivnímu?

Výsledek vidíme: sankce samotné začaly obchodní válku, přičemž pád rublu, jakkoli je za ním i pád cen ropy, ničí i české a evropské firmy. Za ty české zmiňme například Home Credit. A problémy mají zřejmě všechny evropské banky angažované v Rusku. Představa, že porazíme Rusko a vyděláme na tom, byla naprostá hloupost. A já jsem to s Úsvitem říkal osamoceně již od jara po událostech na Majdanu. Každá válka přináší hlavně škody.

Je dle vás pokles kursu rublu a cen ropy tržní? Jakou roli v tom hraje, že se Putin snaží zásobit zlatem, a jakou roli hraje Saudská Arábie – netlačí ceny ropy a tím i plynu dolů podobně jako za Reagana, aby bylo poškozeno Rusko?

Návodná otázka. Ano, to, že jsou Arabové ochotni oželet zisky a naprosto nelogicky hlasují sami proti sobě, je pozoruhodný jev. Ale třeba jen chtějí, aby byl benzin levnější – jim na pár miliardách dolarů přece nesejde. Je třeba říct, že tu ovšem hraje roli víc faktorů, a to boj s břidlicovým plynem. Nízké ceny ropy ruinují břidlicové těžaře a to se zase Arabům líbí. Takže s vládou USA, které se líbí pád ruské ekonomiky, se sblížil zájem Arabů na likvidaci alternativních energií.

Čeká nás v roce 2015 něco děsivého jako válka na našem území, či poblíž území České republiky, či příliv uprchlíků, zvýšené nebezpečí teroristických útoků a podobně?

Modleme se, aby nic z toho nepřišlo. Válku poblíž ovšem máme – občanskou na Ukrajině. A příliv uprchlíků se nám dokonce snaží vyjednat naše vláda s EU – neoficiálně se mluví o 30 tisících uprchlících, které by Česká republika měla přijmout...

Je podle vás udržitelná eurozóna a EU? Dojde k centralizaci, či naopak postupnému rozpadu EU?

Máme tu dva trendy. O tom, který vyhraje, rozhodnou nespíš peníze – tedy manipulace médií s občany. Přirozený je podle mého názoru návrat k národní hrdosti a vlastenectví a ústup od federalizace a od rozpuštění národních států. Ale věřím, že navzdory masivním kampaním, které nás čekají, k federalizaci a rozpuštění národních států nedojde. A to, že se nerozpustíme v eurostátě, neznamená rozpad EU – jen by měla podle mého názoru fungovat jako spolek rovnocenných národů.

V Evropě přibývají imigranti ve Francii, Španělsku, Řecku či Británii. Je možné, že vyhrají politici, kteří stojí napravo či nalevo od evropského mainstreamu... Máme se toho bát, nebo to je naděje? Jména typu Le Penová, Tsipras, Farage…

Bojím se hlavně mainstreamu – problém s imigranty způsobili přece mainstreamoví politici, nikoli Le Pen a jeho dcera. Nigel Farage nezapaluje v Británii obchody – on jen stejně jako já poukazuje na hrozby a navrhuje řešení.

Co říkáte dohodě TTIP– máme ji přijmout, nebo odmítnout? Čím je dobrá, čím je špatná?

Dobrý je volný obchod, špatný je diktát národním vládám – tedy nadřazenost obchodních smluv nad národní legislativou. Celou smlouvu je potřeba velice důkladně projednat a za sebe říkám, že na prvním místě je pro mne náš národní zájem.

Nemáme místo TTIP směřovat ke spolupráci se zeměmi BRICS?

Otázka nezní zda to, či ono – pojďme spolupracovat s každou zemí, se kterou to má smysl – tedy USA i BRICS, ale jako výsostně rovnocenní partneři. To zatím USA nepřipouští.

Jsou dle vašeho názoru Spojené státy odcházející velmocí, nebo nám ,,ještě ukážou”?

Je to velmoc, která stále nemá konkurenci, a Číně a dalším novým zemím bude ještě dlouho trvat, než se dostanou na jejich úroveň. Ale pokud se nestane zázrak, tak k tomu jednou dojde. Čína jako aspirant na nejbohatší zemi světa ovšem není svou podstatou tak agresivní válečná velmoc a nic nenasvědčuje, že by k tomu Čína směřovala. Je to už dnes ekonomická velmoc, ale nikoli imperiální. Zatímco USA svou politiku zčásti stále po vzoru Římanů, Napoleona a dalších, prosazují zbraněmi, tak Čína dobývá vliv ekonomicky. Je to vidět nejen v Asii, ale hlavně v Africe – tam, kde včera selhaly kalašnikovy, tam dnes fungují čínské peníze.

Občas se hovoří o zániku západní civilizace – ekonomickém, duchovním. Hrozí Smrt Západu?

Čas od času hrozí zánik každé civilizaci a každá civilizace nakonec zanikla – prakticky pokaždé pod údery a tlakem mladších národů či civilizací. Nejstarší známá civilizace sumerská vznikla opanováním původních obyvatel Sumeru a Sumery později zničili amorejští kočovníci. Stejně tak řeckou civilizaci pohltila římská a tu zase zlikvidovali germánsko-slovanští barbaři. K tomu, aby národ, civilizace přežily, musí mít vnitřní sílu – chuť bojovat, vůli svou kulturu rozvíjet a přesvědčení položit za svou zemi život, za svůj národ zemřít. A míříte-li směrem k otázce muslimové versus křesťanský západ, pak ano, bude dobré si v této souvislosti všimnout vůle islamistů za své ideje nejen zabíjet, ale i umírat, a naopak nechuť Evropanů jakkoli své ideje a hodnoty bránit – tedy pokud nejde o obchodní trhy nebo o ropu. A právě v silném národním cítění nebo chcete-li uvědomění, které v sobě mám, v lásce k naší zemi, k její historii, našim zvyklostem, se cítím na české politické i mediální scéně hodně osamocený a ostrakizovaný.

Co podle vás přinese rok 2015 doma a v zahraničí?

K naší společné lítosti nejsem prorok.


 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…