Okamuru rozpálilo dění v europarlamentu: Čím dříve vystoupíme z EU či se rozpadne, tím lépe!

17.01.2020 21:56

Podle lídra SPD Tomia Okamury Evropská unie opět prokázala, že pošlapává národní identitu a nenávidí národy a národní státy. Proč si to myslí, uvedl na svém facebookovém profilu.

Okamuru rozpálilo dění v europarlamentu: Čím dříve vystoupíme z EU či se rozpadne, tím lépe!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Vedení Evropského parlamentu zakázalo, aby europoslanci mohli mít na svém stole vlaječky států, které reprezentují! Informoval nás o tom europoslanec SPD Ivan David. Proti takovému postupu se tvrdě ohrazujeme a vlaječky budou mít naši europoslanci SPD i naší frakce Identita demokracie i nadále! Čím dříve vystoupíme z EU či čím dříve se EU rozpadne, tím lépe!“ rozlítil se Okamura. 

„V Evropském parlamentu je zakázáno, aby europoslanci drželi během jednání transparenty. Předseda europarlamentu David Sassoli označil tyto malé vlaječky za transparenty, které mají být zakázány! Jednací řád Evropského parlamentu říká: ‚Poslanci nesmí narušovat řádný průběh jednání v plenárním sále a zdržují se veškerého nevhodného jednání. Nesmějí vystavovat transparenty.‘ Co však je a není transparent, v jednacím řádu zakotveno není. Pojem ‚banner‘ znamená transparent nebo prapor. Malá národní vlaječka ale přece očividně praporem není,“ sdělil. 

A všiml si i slov europoslance KDU-ČSL Tomáše Zdechovského. Ten měl dle Okamury říct, že kauzu považuje za malichernost. „U eurohujerských lidovců mě takové vyjádření nepřekvapuje. Ti by si tam možná dali nejradši vlaječky sudeťácké či eurounijní,“ míní.

Následně citoval slova europoslance SPD Hynka Blaška. „Je naprosto neuvěřitelné, co se v tomto EP děje. Předsedu bych přirovnal k význačnému komunistickému vůdci, který si může dovolit vše a nenese za to žádnou odpovědnost. Nechal nám odstranit národní vlajky ze stolů, řka, že bannery, plakáty a jiné transparenty do sálu nepatří. Symbol svrchovaného státu je pro něj banner. Hnus, co si ta socialistická soldateska dovoluje,“ uvedl Blaško.

„Tuto snahu o odnárodnění vidíme bohužel i v naší republice. Vidíme, jak byl zprzněn hokejový znak i znak fotbalistů. Zahajovací koncert na znovuotevření Státní opery nazvaný Státní opera v proměnách času začal předehrou opery Richarda Wagnera Mistři pěvci norimberští. Takže v české Státní opeře se začíná německým autorem, nikoli českým Bedřichem Smetanou! Hnutí SPD jako jediné důsledně hájí naši národní identitu i suverenitu! Braňte je spolu s námi,“ uzavřel Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…