Okamžitě zrušit Kliniku! Místostarosta Bellu nalezl na jejím webu hledané individum a má jasno

03.05.2016 21:50

Místostarosta Prahy 3 z ODS Alexandr Bellu bije na poplach. Známé komunitní centrum Klinika může být zázemím pro revolucionáře a s tím se musí něco dělat. Jinak jsou prý Pražané v nebezpečí.

Okamžitě zrušit Kliniku! Místostarosta Bellu nalezl na jejím webu hledané individum a má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexander Bellu

„Tak a je to tady!!! Jeden z hlavních podporovatelů ‚KLINIKY‘ je zakladatel Sítě revolučních buněk, hledaný po celé Evropě, ozbrojený a značně nebezpečný. Apeluji na staronovou pražskou koalici na magistrátě, aby okamžitě jednala a přehodnotila svůj postoj k projektu KLINIKA. Prostě ZRUŠIT! Jde o bezpečnost všech obyvatel Prahy 3, ale i všech Pražanů!!! Tohle si už nemůžeme nechat líbit. Anarchismus přechází do ozbrojené podoby,“ napsal Alexander Bellu na sociální síti Facebook.

Podle jeho názoru nelze otálet, neboť jde o bezpečnost všech občanů. Politik své varování opírá o informace serveru Novinky.cz, podle něhož je jeden z podporovatelů komunitního centra, Lukáš Borl, nebezpečným mužem. Tento muž podpořil Kliniku na internetu a toto komunitní centrum jeho podporu neskrývá. Až potud by na tom nebylo nic špatného.

Jenže podle zmíněného serveru je Borl podezřelý ze založení extremistické Sítě revolučních buněk, která se přihlásila např. k útokům na policejní auta před restaurací Řízkárna. Po muži pátrá Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a varuje občany, že jde o ozbrojeného a nebezpečného jedince.

„Dotyčný je důvodně podezřelý ze založení a podpory tzv. Sítě revolučních buněk, která se od ledna 2014 přihlásila k sérii celkem šestnácti žhářských útoků, z nichž devět z nich směřovalo proti služebním vozidlům Policie České republiky,“ vysvětlil žalobce Okresního státního zastupitelství v Mostě Václav Richter, jenž Borlův případ dozoruje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…