Ondřej Neff: Jiný pohled na věc „Hašek a mluvčí“ a zastání pro TV Prima

09.08.2016 6:57

Výsledek aféry kolem jihomoravského hejtmana byl očekávatelný, píše na webu Neviditelný pes publicista a spisovatel Ondřej Neff.

Ondřej Neff: Jiný pohled na věc „Hašek a mluvčí“ a zastání pro TV Prima
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oceněný "Neviditelný pes" Ondřej Neff

„Je to skutečně směšná kauza a je až dojemné úsilí vykoupat člověka tělesnosti statného Jihomoraváka ve lžíci vody,“ uvádí Neff. To, že Hašek nerezignuje a pokračuje v předvolebním klání, se prý dalo očekávat.

Celý text je ZDE

Pozoruhodná na celé věci je podle Neffa komunikační neschopnost. Po zasedání předsednictva jihomoravského krajského výboru ČSSD předstoupil Hašek před novináře a hovořil o sobě v třetí osobě, tedy šlo o prohlášení typu „šlo o útok na Michala Haška“. „Tedy, hovořil – četl ten canc z papíru. Přitom stačilo říct – a obsahově to řekl, ale velmi klopotně a trapně –, že nějaké rozesílání mailů do redakcí opravdu nespadá do sféry jeho pracovní náplně,“ píše Neff.

Podle něj by znělo lidsky, kdyby Hašek řekl - takovými prkotinami se nezabývám. „Což je cosi, co naši prďolové politici většinou nedovedou,“ dodal Neff.

Neff se také opřel do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), kterou označil za důstojného nástupce komunistického Úřadu pro tisk a informace. To kvůli tomu, že RRTV zahájila s TV Prima správní řízení kvůli reportáži z anarchistického centra Klinika. „Komunistická cenzura od roku 1969 až do 1989 postupovala tak, že následně hodnotila výkony médií a když se někde objevil ideologický přešlap, následovaly postihy. Stejnou metodou postupuje zmíněná rada,“ vysvětluje Neff.


 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…