Ondřej Neff hřímá: Strašit se musí!

13.03.2021 14:09

V Česku sice v posledních dnech umírá na covid přes 200 lidí za den a nemusí dlouho trvat a přiblížíme se k celkovému počtu úmrtí na třiceti tisících, ale i tak nelze zapomínat, že se blíží volby. Šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš už vyrazil do útoku. A opozice by podle Neffa měla přemýšlet, jak na to zareaguje.

Ondřej Neff hřímá: Strašit se musí!
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Andrej Babiš už nějakou dobu věří, že hlavní politickou konkurencí jsou pro něj Piráti, a tak vyrazil do útoku. Prohlásil, že čeští Piráti jsou řízeni svou frakcí v Evropském parlamentu, jsou zelení fanatici a vítači migrantů.

Tomu poslednímu tvrzení se publicista Ondřej Neff na serveru Neviditelný pes vysmál.

„Migranti především k nám nechtěli ani dřív a určitě by už nechtěli jít do země, kde se na covid umírá nejvíc na celém světě – a na to se hned tak nezapomene,“ upozorňuje spisovatel.

Jenže nařčení spojená s Bruselem už se, podle Neffa, budou Pirátům odrážet hůř.

„Podstatná osa je výpad proti, obecně vzato, zelené politice Západu, a ta je v politice EU podstatná. Tuhle ofenzívu bude Bartoš těžko odrážet, protože devastačního vlivu zelené tsunami se u nás nebojí jenom Okamura a spol.“ konstatoval Neff.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Spisovatel se domnívá, že problém má i pravicová koalice ODS, lidovců a TOP 09 zvaná SPOLU.

„Tužku by si měli okusovat i lídři Spolu. Jak reagovat a hlavně, jak útočit? ODS a TOP 09 jsou v mnoha zásadních otázkách v rozporu, a právě sem Babiš míří. Proti Babišovi lze asi použít jedinou společnou zbraň: v logice věci jde proruská inklinace, tu vidíme u Orbána, tu prosazuje Babiš navázaný na Zemana (u něho neschválený Sputnik, atomové elektrárny, zničení kontrarozvědky). Babiš straší migrantem a Zelenými, nezbývá než strašit Rusem. Strašit se musí. Strašení vede k vítězství a vyhraje ten, kdo vystraší víc,“ píše Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…