Otřesná zkušenost s Babišovou senátní kandidátkou. Na vlastní kůži

24.09.2014 9:14

REPORTÁŽ Senátní kandidátka hnutí ANO na Praze 1 Laura Janáčková se v kampani stylizuje do role ironické a přitažlivé Carrie Bradshawové, hlavní hrdinky amerického seriálu Sex ve městě. S použitím této metafory by redaktor ParlamentníchListů.cz mohl konstatovat, že dostal od pražské Carrie košem. Zásadní rozdíl tkví ovšem v tom, že se v tomto případě nejedná o nezávazné randění, ale o předvolební kampaň. A tu Babišova sexuoložka pojala vskutku netradičně.

Otřesná zkušenost s Babišovou senátní kandidátkou. Na vlastní kůži
Foto: laurajanackova.cz
Popisek: doc. Laura Janáčková

Mezi kandidáty do Senátu na konci minulého týdne zaujala Laura Janáčková, kandidující v prvním pražském obvodě za hnutí ANO. To doposud upoutávalo Pražany především portréty nekandidujícího předsedy Andreje Babiše se slibem „Tým profíků na magistrátu? Prostě ho postavíme“.

Nyní hlavní město zaplavila senátní kandidátka Janáčková svými obrázky, na kterých napodobuje pózu již zmíněné hlavní hrdinky amerického seriálu Sex ve městě a vše je doplněno sloganem „Láska, sex a politika“, případně alternativně „Láska, sex a rodina“.

Janáčková, která je původní profesí psycholožka a sexuoložka s akademickým titulem docent, následně vysvětlovala, že neortodoxní prezentací chtěla představit svou profesní minulost a zároveň mezi ostatními kandidáty zaujmout. Později přidala na svém Facebooku vysvětlení: „Nejsem politik, chci dělat politiku trochu jinak."

Zaujala, ale jen na obrázku a u koblih

Zaujmout se jí skutečně podařilo a její kampaň vyvolala nebývalý rozruch. Z Janáčkové se rázem stala jedna z nejznámějších senátních kandidátek, a na svém Facebooku přiznala, že ji to až překvapilo.

Následně v úterý zaujala psycholožka podruhé, když si média všimla v jejím programu návrhu, že by mezi pojišťovnou hrazenými éky měly být zařazeny přípravky na mužskou erekci. Na Viagru zdarma by měli mít nárok muži, kterým byla diagnostikována porucha erekce. Ženám by pro změnu plně hradila opakované pokusy o umělé oplodnění.

Odvážná prezentace, jakož i nekonvenční názory kandidátky s nezpochybnitelnou profesní prestiží (Janáčková přednáší klinickou psychologii na lékařské fakultě a rovněž v oboru publikuje) ParlamentníListy.cz pochopitelně zaujala a projevily zájem poznat výraznou pražskou kandidátku blíže.

Přijďte si popovídat...

Za tímto účelem se redaktor ParlamentníchListů.cz vypravil na akci nazvanou „Na skleničku s Laurou“. Jednalo se o oficiální předvolební akci, avizovanou na kandidátském Facebooku Laury Janáčkové. Účelem mělo být bližší poznání kandidátky, anoncované pod heslem „přijďte si popovídat“.

Místem konání měla být v úterý 23. 9. od dvaceti hodin restaurace U Emy Destinové na pražských Vinohradech. Redaktor do luxusního podniku vstoupil s několikaminutovým předstihem, ovšem od obsluhy se vzápětí dozvídá, že paní Janáčková vzkazuje, že dorazí o půl hodiny později.

Po dotazu, zda je akce nějak organizována, obsluha objasňuje, že docentka Janáčková pouze zavolala, že se na dvacátou hodinu dostaví, jinak nepovažovala za nutné ani rezervovat stůl. Naštěstí podnik není zaplněn, proto redaktor usedá a trpělivě čeká.

Po uplynutí avizovaných třiceti minut se stále nic neděje. Obsluha opakuje, že o akci nic neví a docentku Janáčkovou zná pouze z několika setkání, kdy do podniku přišla na oběd. Následují další minuty již trochu netrpělivého čekání.

Přibližně ve 20.50, téměř hodinu po ohlášeném začátku akce, přichází číšník potřetí. Opět nese telefonickou zprávu od Laury Janáčkové. Tentokrát se prý zajímala, kolik lidí na akci dorazilo. Když jí prozradil, že pouze jeden člověk, nechala kandidátka vzkázat, že se předvolební akce ruší. Redaktor tedy zaplatil šedesát korun za jednu perlivou vodu a odešel do večerních Vinohrad.

Docentka Janáčková na svém předvolebním Facebooku prezentuje širokou paletu svých kampaňových aktivit. Můžeme ji vidět, jak rozdává s Andrejem Babišem ve vestibulu metra koblihy, pózuje s účastnicemi soutěže mažoretek, případně s vlastními předvolebními plakáty.

Akce „Na skleničku s Laurou“ se však koná každý večer a podle frekvence zmínek na předvolebním Facebooku je patrné, že právě tuto „večerní kontaktní“ část kampaně považuje Laura Janáčková za důležitou. Přinejmenším verbálně.

V kontextu telefonicky zrušeného setkání s voliči ale vyznívají sliby o profících, novém přístupu k politice a slavném babišovském „makání“ poněkud paradoxně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…