Ovčáček udeřil: Dienstbier pohrdá občany, říkalo se mu „vzteklé štěně“

18.11.2015 19:18

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček usedl 18. listopadu do křesla hosta Interview ČT24 a spustil pořádnou kanonádu. Nit suchou nenechal na ministrovi pro lidská práva Jiřím Dienstbierovi (ČSSD) a České televizi. Znovu také zmínil „kanál“ Twitter a děsivá slova o panu prezidentovi, která zaznamenal. Zeman byl označen za „fašistické hovado“.

Ovčáček udeřil: Dienstbier pohrdá občany, říkalo se mu „vzteklé štěně“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelná tisková konference mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka tentokráte ze znovuotevřeného kinosálu na Pražském hradě

V úvodu pořadu prozradil, že v roce 1989 mu bylo deset let a dnes si velmi váží svobody, kterou nám tento rok přinesl. Následně přislíbil, že Miloš Zeman zavítá 17. listopadu na Albertov i příští rok. „Shromáždění na Albertově svolala aktivistka Jana Vičanová a představitelé Bloku proti islámu se přidali,“ prozradil host.

Po boku Bloku proti islámu, který policie označuje za extremistickou organizaci, prezident promluvil a Ovčáček na tom nevidí nic špatného. Za extremistu prý považují média každého, kdo upozorňuje na rizika s uprchlickou krizí. „Policejní zpráva podlehla určité náladě a vyhraněnosti,“ doplnil mluvčí.

„Z úst prezidenta neuslyšíte, že by měl být islám postaven mimo zákon. Ani já si nemyslím, že by to bylo rozumné,“ jiná věc je, že se musíme postavit radikálnímu islámu, konstatoval mluvčí. Následně se tvrdě postavil proti tzv. Pražské kavárně a citoval jedno vyjádření na sociální síti Twitter. „Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman až chcípne, strašně se ožeru,“ napsal prý na svůj facebookový profil aktivista Pražského Majdanu Tomasz Peszynski a Ovčáček na to upozornil.

„To pan ministr Dienstbier ukazuje pohrdání občany. On nás nabádá, abychom přijali desetitisíce uprchlíků, čím podle mého ohrožuje bezpečnost České republiky.“ „Ve volebním štábu pana prezidenta se panu ministru Dienstbierovi říkalo ‚vzteklé štěně‘,“ doplnil.

Podpora prezidenta mezi voliči roste, svými jasnými názory spojuje občany. Proč? Protože za nimi jezdí. Jiní politici za nimi nejezdí a to je podle Ovčáčka problém. A pokud jde o studenty, kteří chtěli položit kytičku na Albertově, mohli to udělat dřív. Jistou kritiku, kterou vyvolalo nevpuštění studentů, považuje za provokaci.

Ve druhé polovině pořadu konstatoval, že se pomalu naplňují slova prezidenta, že by měl Západ spolupracovat s Ruskem v boji proti Islámskému státu. Stejně tak je na místě nabádat uprchlíky – mladé muže, aby se vrátili do svých domovů a bojovali proti Islámskému státu. „Ale znovu opakuji. Nesmírně cenné je to, že se navazuje spolupráce mezi Ruskou federací a Francií v boji proti Islámskému státu,“ uzavřel své vystoupení Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…