Papež přirovnal uprchlíky k Ježíši Kristu. Také hledají útočiště u našich dveří

09.12.2016 19:25

Italská agentura ANSA přinesla nové vyjádření papeže Františka. Nikoli poprvé se vyjádřil k uprchlické krizi. Tentokrát konstatoval, že mu uprchlíci svými osudy připomínají příběh Ježíše, neboť i Ježíš byl nucen schovávat se v chlévech, ve stájích a prchnout do Egypta.

Papež přirovnal uprchlíky k Ježíši Kristu. Také hledají útočiště u našich dveří
Foto: Archiv
Popisek: Papež František

Na náměstí sv. Petra promluvil papež František k věřícím. Prohlásil, že mu uprchlíci připomínají svými osudy osud Ježíše Krista. On putoval do Egypta, uprchlíci podnikají smrtelně nebezpečnou cestu přes Středozemní moře a hledají spásu a naději na nový život v Itálii. Ježíšek s rodinou utíkali před Herodem, uprchlíci prchají před jinými hrůzami.

Právě v adventním čase bychom podle papeže měli myslet na uprchlíky, kteří stejně jako Ježíš hledají útočiště u našich dveří. Betlémy v našich městech a kostelích by měly být výzvou k tomu, abychom v našich životech zařídili kousek místa pro bratry a sestry, kteří se potýkají s chudobou, nepohodlím a utrpením.

Celý článek najdete zde.

Výzva k soucitu s uprchlíky přichází několik dní poté, kdy tvrdě zkritizoval média za šíření falešných zpráv a dezinformací, které přispívají ke zhoršení nálad ve společnosti. Takovéto šíření polopravd, lží a zavádějících informací označil za hřích. Ti, které čtou falešné zprávy dle papeže riskují, že se stanou koprofágy, tedy lidmi, kteří se zálibou pojídají exkrementy. To samé platí i pro žurnalisty, kteří se k psaní takových zpráv uchylují. „Myslím si, že média musí být pravdivá, transparentní, a nepodléhat – bez urážky – koprofilii tím, že budou publikovat skandály a nechutné věci. A to i přesto, že jsou pravdivé,“ prohlásil mimo jiné papež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…